Samarbetet mellan Wayke och CARFAX

Med ambitionen att öka tryggheten och säkerheten för säljare och köpare på den digitala marknaden för begagnade bilar lanserades Wayke i Sverige under hösten 2017. Den nya digitala marknadsplatsen arbetar för att ge säljare bättre förutsättningar för att nå ut till kunder via nätet, och samtidigt hjälpa köpare att komma i kontakt med seriösa säljare med bra bilar på lager.

Tryggare bilaffärer på nätet – både för köpare och säljare

I takt med att marknaden för begagnade bilar på nätet växer och utbudet av bilar som säljs online blir större ökar även kunders behov för trygghet och säkerhet i samband med bilköp online. Det kan vara en riktig utmaning att som bilköpare avgöra om en bil på nätet lever upp till det som utlovas i annonsen baserat på ett par bilder och en annonstext. Av denna anledning arbetar säkerhetsteamet på Wayke kontinuerligt för att köpare ska känna sig trygga, bland annat genom att samarbeta med polis och myndigheter samt genom noggrann granskning av all annonsering innan publicering.       

Wayke samarbetar med CARFAX

En viktig del i Waykes säkerhetsarbete är samarbetet med CARFAX: samtliga bilar som läggs upp till försäljning på Wayke kontrolleras med CARFAX Risk Alert Check. Om en bil inte godkänns i kontrollen med CARFAX, publiceras inte annonsen. På så sätt undviks att annonser för bilar med skruvade mätarställningar, betalningsanmärkningar eller andra oönskade överraskningar publiceras på plattformen. Med andra ord gör samarbetet mellan CARFAX och Wayke att risken för att intet ont anande köpare utsätts för bedrägeri minskar.

Fordonshistorik från CARFAX avslöjar bilars förflutna

I enlighet med Waykes ambition att främja tryggheten för köpare och säljares på marknaden för begagnade bilar arbetar CARFAX för att öka tillgängligheten av oberoende och pålitlig fordonshistorik. CARFAX har under de senaste 30 åren byggt upp en databas bestående av över 20 miljarder fordonshistorikposter för att göra bilköp säkrare – såväl för privatpersoner som för bilhandlare. Fordonshistoriken för en begagnad bil sammanfattas i CARFAX-rapporter, med information om bland annat mätarställningsavläsningar, servicebesök, importhistorik samt ägarbyten och finns tillgänglig för alla svenskregistrerade bilar. Här kan du läsa mer om vad CARFAX-rapporten innehåller och se ett exempel på hur en rapport ser ut!

Wayke hjälper dig att hitta din perfekta bil

Utöver att förbättra säkerheten kring bilköp på nätet arbetar Wayke för att göra det lättare att hitta rätt bilar som lever upp till köpares önskemål – allt för att göra bilköpet så snabbt och smidigt som möjligt. Utifrån kundens profil och sökhistorik på Wayke föreslås bilar som stämmer överens med kundens preferenser. Kort sagt erbjuder Wayke dig som kund en enkel och trygg marknadsplats för begagnade bilar, där samtliga bilar listade till försäljning dessutom är kontrollerade med CARFAX.