Guide: Sälj bilen på Blocket

Kontrollera registreringsnummer
SE

Blocket bilar är en av Sveriges största annonsplatser och en utmärkt hemsida att lägga upp en bilannons på när du vill sälja din begagnade bil. När du ska sälja din bil på Blocket finns den en sak som är värd att lägga extra mycket energi på: en snygg bilannons.
Om du utformar en säljande och snygg bilannons kan din bil bli såld fort – och till ett högre pris än hos en bilhandlare. Men hur gör du en riktigt bra affär på Blocket? Följ tipsen från CARFAX så blir uppgiften att sälja bilen på Blocket både enklare och mer lönsam för dig.

Åtgärdslista när du ska sälja bilen på Blocket

Det är mycket administrativt och praktiskt som ska ordnas inför en bilförsäljning på Blocket. Sammanställ en lista över allt som behöver göras. Några punkter kan vara att leta reda på extranyckeln samt att samla ihop alla dokument som servicebok, besiktningsprotokoll, registreringsbevis och kvitton från reparationer. Lägg inte upp din bilannons på Blocket bilar förrän du har bockat av samtliga punkter på din lista.

Fina bilder till bilannonsen på Blocket

Snygga och skarpa bilder kan vara avgörande för en bra affär när du ska sälja din bil på Blocket bilar. När en potentiell bilköpare väljer mellan två likvärdiga bilar kan vältagna bilder avgöra om bilköparen väljer din bil eller någon annans. Om du till exempel ska sälja en Ford Focus på Blocket kan du räkna med att många andra gör samma sak eftersom det är en vanlig bil. Då gäller det att sticka ut ur mängden, vilket du bland annat gör med vältagna och intresseväckande bilder. Här kommer några tips på hur du lyckas med bilderna till din bilförsäljning på Blocket:

  • Tvätta bilen och byt ut det som är slitet, en ny vindruta kan göra stor skillnad.
  • Ta bilder med neutral bakgrund och i dagsljus. Ett tips är att fotografera i eftermiddagsljus när solen har en varm ton. Undvik byggnader, personer och distraherande skuggor som stör huvudmotivet.
  • Tänd bilens strålkastare, då ser bilen mer levande ut.
  • Fälgarna är viktiga, vrid ratten så att de syns på bilen.
  • Fotografera bilens interiör och bagageutrymme. Städa ur personliga ägodelar och dammsug säten och bagageutrymme innan fotograferingen.
  • Ta närbilder på detaljer som visar att bilen är i gott skick, till exempel bilder på fälgar och däck.
  • Var ärlig. Fotografera defekter som bucklor eller repor så undviker du fel förväntningar hos köparen.

Läs mer hur du tar den perfekta bilbilden

Undvik stavfel i bilannonsen

Skriv din annonstext i ett ordbehandlingsprogram, på så sätt fångar du upp eventuella stavfel. Du framstår som en mer seriös säljare om din text inte innehåller slarvfel, stavfel eller särskrivningar. Stavningskontrollen upptäcker sällan särskrivningar så be någon läsa igenom din annonstext om du är osäker. Kopiera och klistra därefter in texten i din bilannons på Blocket. Tänk på att du kan använda max 2000 tecken.

Var ärlig när du ska sälja din bil på Blocket

Det lönar sig alltid att vara ärlig när du ska sälja bil på Blocket. Var informativ och ta med allt som kan vara av intresse för en köpare. Beskriv bilens egenskaper för den som inte kan skilja mellan olika bilmodeller. Lyft fram bilens fördelar och ha även med eventuella saker som behöver åtgärdas.

Var kontaktbar på telefon, mail och sms

Svara på alla bud och frågor från potentiella köpare som verkar seriösa och genuint intresserade av din bil. Rena skambud behöver du inte svara på. Genom att var tillgänglig och tillmötesgående ökar du dina chanser att få bilen såld på Blocket bilar.

Erbjud köpare en CARFAX-rapport

För att inge ännu mer förtroende kan du erbjuda en CARFAX-rapport som ger köparen fullständig information om bilens historik. I CARFAX-rapporten finns uppgifter om mätarställningen, besiktningar, fordonsskatt, stöldstatus, servicehistorik, information från Transportstyrelsen, byten av bilägare och ett flertal tekniska detaljer som kan vara av intresse. Inte minst är det en stor fördel för dig som säljare att kunna backa upp din annons och visa transparens – det gör att eventuella köpare känner tillit och trygghet.

Prissättning när du ska sälja bil på Blocket

Titta på liknande bilannonser på Blocket bilar och se vilken prissättning andra säljare har i sina bilannonser på Blocket. Försök att göra en realistisk och rimlig bilvärdering och lägg inte ut bilen till varken för högt eller för lågt pris.

Var öppen för prutning

Om du snabbt vill sälja bilen på Blocket kan du låta köpare pruta. Skriv ett lite högre pris i bilannonsen så att det finns förhandlingsutrymme. Om du sedan drar av några tusen kronor på priset kan du göra en snabb affär utan att gå minus.

Lycka till med att sälja din bil på Blocket bilar!

Sälj bilen på Blocket – en guide av CARFAX