CARFAX: Fotoskola

Kontrollera registreringsnummer
SE

​När du som privatperson ska sälja sin bil på nätet är det viktigt att inte bara få till en bra bilannons som fångar intressenters uppmärksamhet. En av de absolut viktigaste delarna i en bilannons på nätet är nämligen bilderna på bilen. För att underlätta för säljare av begagnade bilar har CARFAX i denna guide listat de bästa tipsen på hur du tar de bästa bilderna till din annons – på så sätt kan du maximera dina säljchanser!

Här kan du läsa mer om hur du utformar den bästa bilannonsen när du ska sälja bil privat på nätet.

1. Neutral bakgrund och dagsljus

När du tar en helhetsbild på din bil är det viktigt att välja en neutral och städat bakgrund som gör att bilen förblir i fokus. Välj även ut en plats med jämn och god belysning, gärna med ordentligt dagsljus, och undvik mörka platser med ojämn skuggbildning.

sälja bil
sälja bilar

2. Bilder på bilens bagageutrymme

Bilder som visar rymliga bagageutrymmen är viktigt att inkludera i din annons. När du tar dessa bilder bör du alltid städa upp privata ägodelar och snabbt dammsuga av svarta ytor – en ren och städad bil ger ett professionellt intryck och gör att köpare fokuserar på bilens detaljer istället för att fundera över prylarna eller smutsfläckarna i bilen.

sälja bil privat
sälja bil privat

3. Bilder på bilens interiör

Ta gärna bilder på bilens interiör, bland annat instrumentbräda och sitsar. Detta ger dig chansen att visa att interiören är intakt och välvårdad. Innan dessa bilder tas är det viktigt att säten, ytor och sidofack är tomma och rengjorda.

salvage bilar
sälja bil privat

4. Ärlighet och transparens varar alltid längst

Ta gärna bilder på defekter såsom bucklor eller repor för att visa dina köpare att du har ärliga avsikter och samtidigt undvika att köpare som kommer för att kolla på bilen har fel förväntningar.

sälja bil privat

5. Undvik distraherande skuggor

Att ta bilder på bilen i solljus är att rekommendera då du slipper mörka och dystra bilder. Däremot är det viktigt att beakta att solljus är avslöjande vad gäller smuts på bilens lack och rutor. Försök även att undvika distraherande skuggbildning när du tar bilderna.

sälja bilar

6. Inga personer i bild

Använd dig inte av bilder där personer sitter i bilen eller syns i bakgrunden. Neutrala bilder gör att din annons hålls professionell och städad.

sälja bil

7. Närbilder på detaljer

Att ha med närbilder på bilens detaljer som till exempel visar köpare att fälgar och däck är i gott skick är bra att ha med i annonsen.

sälja bil privat

När du ska sälja din bil på nätet är det viktigt att kunna visa potentiella köpare att din bil har ren fordonshistorik. Detta hjälper dig i en prisförhandling och styrker dina säljargument. Med hjälp av en CARFAX-rapport can du bland annat visa att din bil har:

  • Konsekvent mätarställningshistorik
  • Besiktigats regelbundet
  • Inte varit stulen

​​Med hjälp av CARFAX kan du fåt ut mer av din bilaffär. Börja med en gratiskoll redan idag!