Vem vinner – familje-SUV eller Lamborghini?

Kontrollera registreringsnummer
SE

Familje-SUV utmanar en italiensk sportvagn – vem tar hem vinsten?

På Palm Beach International Raceway anordnades en ganska otippad tävling – en familje-SUV av den lyxigare modellen, en Tesla Model X P1100D, möter en Lamborghini Aventador SV. I videon når Teslan den svindlande topphastigheten på 190 km/h och fixar kvartsmilen på 11,4 sekunder – men är det snabbt nog för att kamma hem vinsten? Allt vi avslöjar är att spänningen är på topp och att det är riktigt jämnt… Gör gärna en gissning på vilken av bilarna du tror vinner tävlingen innan du startar klippet!

Bil Tesla

Lamborghini Aventador: den självklara vinnaren?

Den italienska biltillverkaren lanserade 2011 Lamborghini Aventador i bilsalongen i Genève och år 2016 rapporterade Lamborghini att 5000 exemplar sålts. Egentligen var planen att produktionen skulle hållas begränsad till endast 4000 bilar, men den gränsen passerades bara något år efter lanseringen. I dagsläget ligger marknadsvärdet för en Lamborghini Aventador på ungefär 400 000 amerikanska dollar.

Tesla Model X: en lyxig SUV

Den första prototypen för Tesla Model X lanserades 2012 och var en vidareutveckling av den tidigare Model S. År 2015 började produktionen på fabriken i Kalifornien att komma igång ordentligt och redan 2016 var modellen en av de populäraste elbilarna på marknaden. Så... var det Teslan eller Lamborghinin som kammade hem vinsten? Kolla in videon nedan!

Kolla upp CARFAX-rapporten

Oavsett om det rör sig om en Tesla eller Lamborghini – fordonshistorik finns tillgänglig för alla begagnade bilar i Sverige. Med CARFAX-rapporter får du tillgång till oberoende och tillförlitlig information om begagnade bilars förflutna, bland annat besiktningar, servicehistorik, ägarbyten och mätarställningsavläsningar. Kolla upp fordonshistorik med CARFAX!?