Bilfakta för begagnade bilar

Kontrollera registreringsnummer
SE

CARFAX presenterar nu bilfakta, riskfaktorstatistik och försäljningsstatistik för över 50 bilmärken i Sverige. Du kan nu se vilka riskfaktorer som finns kopplade till olika bilmärken samt få aktuella bilfakta för respektive bilmärke. Utöver bilfakta finns även uppdaterad försäljningsstatistik för samtliga bilmärken. CARFAX jobbar ständigt med att utöka din databas med information för att hjälpa köpare av begagnade bilar att fatta trygga och säkra köpbeslut.

Bilfakta påverkar säkerheten på vägarna

Genom att på förhand ha tillgång till information och veta så mycket som möjligt om ett särskilt bilmärke och en viss bilmodell gör att du som köpare inte bara har större chans att göra ett bra köp – du påverkar även säkerheten på vägarna genom att köpa en bil med mindre risker knuten till sig. Ett tryggt och säkert köp bidrar i sin tur till en bättre trafiksäkerhet.

Vissa modeller har fler riskfaktorer knutna till sig

Vissa bilmärken och specifika bilmodeller har högre risker knutna till sig än andra. Att ha tillgång till denna information hjälper dig att ta ett bättre beslut när du funderar på att köpa en särskild bil i andra hand. Att veta vilka bilar och bilmodeller som i större utsträckning än andra är påverkade av riskfaktorer som avvikande mätarställningar, kända problem, skador och fel.

En riskfaktor kan vara att bilen har en ”salvage title”, det vill säga att den till exempel blivit stulen eller vandaliserad tidigare. En annan riskfaktor kan vara att fordonet har en hög mätarställning eller att det tidigare använts som taxi. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att det rör sig om en dålig bil, men vi på CARFAX stödjer en transparent och ärlig bilmarknad gällande begagnade bilar. Vi vill att köpare ska ha rätten att innan sitt köp få veta så mycket som möjligt om de bilar de är intresserade av att köpa.

kolla upp mätarställning

Bilfaktan i en CARFAX-rapport

Förutom att få tekniska data över risker gällande alla bilmärken på marknaden finns det även djuplodande fakta för varje enskilt fordon i en CARFAX-rapport. Men vad för bilfakta får du där?

En rapport för alla köpare av begagnade bilar

CARFAX-rapporten är den enda i sitt slag i världen. Denna informationsservice är till stor hjälp för köpare av begagnade bilar. Med rapporten kan du som potentiell bilköpare skydda dig från att fatta ett köpbeslut du sedan kommer ångra. Det kan vara allt från att undvika att köpa en stulen, skadad eller på annat sätt mixtrad med bil. Vill du slippa att få missvisande eller felaktig information, slippa bli utsatt för bedrägeri eller bara få ett snabbt svar på dina frågor gällande ett fordon är detta en tjänst som passar dig. Det är alltid bra att få en djupgående och detaljerad bild när du står inför ett stort köp, undvik manipulerade mätarställningar, illa reparerade skador och andra problem genom att göra dig själv mer informerad och trygg som köpare.

En bilfakta du får från en CARFAX-rapport är bland annat denna:

  • Importhistorik.
  • Service- och reparationshistorik.
  • Mätarställningshistorik.
  • Om bilen är eller har varit rapporterad som stulen.
  • Om bilen någonsin skrotats.
  • Om bilen använts i kommersiella syften (som till exempel taxi eller hyrbil).
  • Om bilen har ett förflutet i ett annat land och har dolda kostnader knuten till sig

Viktig information du behöver ha innan köp

Annan information som hittar i rapporten från CARFAX är var och när fordonet senaste blev besiktat av Bilprovningen. Om den då klarat sig utan anmärkningar eller om den behövt åtgärder och en efterkontroll. Det går även att läsa sig till information om tidigare verkstadsbesök och vad som då skett, om det till exempel bytts bromsbelägg, motorolja eller gjorts andra åtgärder. Det totala antalet ägare och alla tidigare rapporterade problem finns dessutom enkelt att läsa i rapporten.

Fakta som kan påverka bilens skick

I historiken kan du även läsa dig till när och hur en ny ägare till bilen registrerats, om fordonet köpts av en återförsäljare eller kanske blivit anmält som ett kommersiellt fordon i taxiservice eller liknande. All denna info är väldigt bra att ha innan du bestämmer dig för att köpa bilen i fråga, eftersom det kan påverka bilens skick och dessutom säga något om dolda fel och tidigare skador.

Skydda dig själv och alla andra på vägarna genom att köpa en säker bil utan rapporterade problem. Lita på CARFAX när du ska köpa en begagnad bil.

CARFAX ordlista.