CARFAX Advantage Dealers, bilhandlare du kan lita på

Kontrollera registreringsnummer
SE

För de som letar efter begagnade bilar kan det vara lika svårt att hitta de rätta bilhandlarna som det är att hitta de rätta bilarna. Förtroende för sin bilhandlare är en viktig del av processen att köpa bil, inte minst när det kommer till en begagnad variant – eftersom det finns så många som råkat köpa en förklädd rishög. När en bilhandlare anstränger sig för att visa att hen inte har någonting att dölja, skapar det ett lugn och ett förtroende hos kunden. Hos CARFAX är detta en självklarhet.

Vad gör dessa bilhandlare bättre än andra?

CARFAX Advantage Dealers är ett nätverk av bilhandlare inom Europa som har ingått ett partnerskap med CARFAX. Partnerskapet ger bilhandlaren en kvalitetsstämpel i form av ett CARFAX Advantage Dealers-sigill. Detta visar på bilhandlarens pålitlighet och ärlighet gentemot sina kunder. 

CARFAX-rapport gratis hos bilhandlaren

När köpare ser detta sigill, vet de med sig att bilhandlaren i fråga kan erbjuda dem en gratis CARFAX-rapport för de bilar de säljer i andrahand. En rapport är ett mycket användbart verktyg för köpare. Denna ger intressenten en omfattande historik om det specifika fordonet i ett lättläst format. En CARFAX-rapport innehåller:

bilhandlare
  • Registreringshändelser
  • Olyckshistorik, inklusive eventuell skrotning.
  • Vattenskador
  • Oklarheter gällande mätarställningen
  • Service- och verkstadsinformation
  • Om airbag utlösts någon gång
  • Återkallelser
  • Och mycket mer.

Be bilhandlaren visa rapporten

Om det visar sig att du funderar på att köpa en särskild bil hos din auktoriserade bilhandlare kan du med andra ord bara be honom eller henne att visa upp CARFAX-rapporten gällande bilen. Detta kan verkligen hjälpa dig att hitta den rätta, begagnade bilen. Om det visar sig att bilen inte har gamla skador eller dolda fel kan du förvissa dig om att bilhandlaren varit ärlig, så som kvalitetsstämpeln genom CARFAX tyder på.

CARFAX Advantage Dealers erbjuder alltså sina presumtiva köpare en gratis CARFAX-rapport på sina bilar. Leta efter CARFAX-loggan och ”Gratis CARFAX-rapport”-länken för att se CARFAX-rapporten gratis direkt på nätet. Smidigare än så blir det nästan inte.

Hitta bilhandlare som är Advantage Dealers

De flesta som letar efter begagnade bilar söker på olika sajter på nätet. Detta eftersom bilhandlare och privatpersoner oftast lägger upp sina bilannonser på online, snarare än i tidningar som för tio-tjugo år sedan.

CARFAX gör det lätt för dig att hitta flera Advantage Dealers i Sverige. Genom att klicka på ”Advantage Dealer”-fliken och skriva in ditt postnummer kan du se alla Advantage Dealers i din närhet samt en lista med adresser, telefonnummer och hemsidor tillhörandes dessa olika bilhandlare.

Titta alltid på historiken innan köp

För dig som vill köpa en bil genom en privatperson rekommenderar vi att du alltid tar dig en titt på bilens historik innan du bestämmer dig för ett köp. Detta kan rädda dig från kostsamma problem i framtiden. CARFAX erbjuder detta, snabbt och enkelt, på alla begagnade bilar i Sverige.

Så får du en CARFAX-rapport

På CARFAX hemsida skriver du enkelt in fordonets registreringsnummer för att se hur många noteringar vi har på bilen i fråga. Om du vill kan du sedan köpa bara den rapporten eller så kan du köpa ett paket med antingen 5 rapporter eller välja ett paket med obegränsat antal rapporter under 30 dagar. Denna ovärderliga tjänst gör det mycket enklare och mindre osäkert för dig att köpa en begagnad bil, av såväl bilhandlare som av okända privatpersoner.

köp bil