Kolla upp bil? Här finns tipsen du behöver!

Kontrollera registreringsnummer
SE

De viktigaste parametrarna som behövs för att kolla upp bil!

Ska jag köpa en begagnad bil eller en ny bil? Det är frågan som många köpare ställer sig. CARFAX Sverige reder ut de viktigaste parametrarna rörande ditt köpbeslut när det kommer till begagnade bilar.

Visste du att 30 % av alla begagnade bilar har en negativ historik? Det kan röra sig om faktorer som avvikande mätarställning eller att bilen haft flera tidigare ägare vilket kan påverka bilens värde i stor utsträckning – vare sig du är medveten om faktorerna eller inte. Med hjälp av CARFAX​ kan du kolla upp en bil. Vi hjälper dig att kolla upp bilen innan ett köpbeslut fattas genom följande kontrollpunkter.

Kolla upp bil:

1. Värdet på bilen

Vi rekommenderar kunder att skaffa sig en överblick av bilmarknaden för att kunna fastställa om värdet på bilen överensstämmer med det pris som handlaren satt. Bilens värde påverkas i stor utsträckning av bilens historik. Försäkra dig om att bilen inte varit med om några större olyckor genom att kolla upp bilens historik.

2. Allvarlig skada på bilen

En allvarlig skada sänker värdet på bilen och kan leda till oförutsägbara och kostsamma reparationer. En skada kan också komma att påverka din och andras trafiksäkerhet. Kolla upp en begagnad bil och se om den har repor eller andra typer av skador. Även en besiktning av bilen rekommenderas.

3. Trafiksäkerhet och hållbarhet

Hur kan man avgöra om en begagnad bil är trafiksäker? Vi rekommenderar dig att införskaffa en nyligen gjord besiktningsrapport för bilen. För att vara säker på att bilen kommer att klara av framtida besiktningar rekommenderar vi dig att alltid kolla upp bilens historik.

4. Restvärde

Vad kommer din nyköpta bils värde att vara efter att den kört 100 000 km och efter att den bytt ägare en gång? För att kunna göra en strategisk investering bör du vara extra noga med att till exempel kolla på mätarställningen eller hur många ägare bilen har på nacken. Kontrollera bilens historik för att vara på den säkra sidan!

5. Mätarställning

Ju högre mätarställning, desto högre är risken för framtida reparationer och desto lägre kommer restvärdet på bilen att vara. Säkerställ dig om att bilens mätarställning inte blivit manipulerad.

6. Antal tidigare ägare

Ett högt antal tidigare ägare skapar ofta osäkerhet hos köpare. Fråga bilhandlaren eller kolla upp antalet tidigare ägare för att få en bättre bild av bilen.

7. Registreringsdatum

Ett registreringsdatum långt tillbaka i tiden må betyda att bilen säljs till ett bättre pris, men innebär också att risken för framtida reparationer ökar. Att kolla upp bilens historik kan spara dig pengar.

8. Kolla upp bilen med CARFAX

Ange registreringsnummer på vår hemsida för att omedelbart få tillgång till en omfattande och översiktlig CARFAX-rapport för bilen i fråga.

Kolla upp bil med CARFAX

Efter att du angett registreringsnumret kollar CARFAX ​upp bilen i en stor databas och sammanfattar antalet data som finns tillgänglig för bilen i fråga. Efter att du skrivit in registreringsnumret redovisas kort vilken typ av bil det rör sig om så att du direkt kan vara säker på att du får rätt rapport för rätt bil.

Många handlare för begagnade bilar i Sverige ingår i CARFAX Advantage Dealers och de erbjuder gratis CARFAX-rapporter. Fråga bara handlaren efter en CARFAX-rapport för bilen du är intresserad av eller sök efter en CARFAX Trusted Dealer nära dig.

CARFAX ​Sverige gör så att konsumenterna att fatta bättre och säkrare köpbeslut för begagnade bilar. Vi arbetar internationellt med att tillgodose konsumenter med fordonshistorikrapporter och har förtroende hos miljontals kunder värden över. CARFAX ​tillhandahåller data om den unik fordonshistorik för miljontals bilar från Europa och USA och sammanfattar denna information till rapporter.

Klicka här för att läsa mer om "vem äger bilen"!