Billiga begagnade bilarna under 50,000 kr

Kontrollera registreringsnummer
SE

Om du letar efter billiga begagnade bilar för under 50,000 kr, betyder inte detta att du inte ska kunna hitta en bra bil. Även om du behöver ändra på din sökning för att inkludera lite äldre bilar, som ofta kommer med högre mätarställningar, detta behöver inte nödvändigtvis betyda att du inte kommer kunna njuta av din bil i ett flertal år. Det finns många valmöjligheter i alla fordonsklasser som kan vara säkra, roliga att köra och prisvärda på samma gång. CARFAX har satt samman en lista med de bästa* billiga begagnade bilar under 50,000 kr, sorterad efter fordonsklass.

City / Supermini

Citybilar är oftast billigast som nya. Detta betyder att det borde finnas ett antal val när det gäller relativt nya begagnade bilar med ett bra pris i ditt område. Här kommer några exempel:

Volkswagen Polo

Polon erbjuder en bra mix av pålitlighet, körbarhet och önskvärdhet i ett litet paket. Dessutom kan GTi-modellerna vara mycket roliga att köra. För många förare är dessa mindre motorer en aning för svaga, men fördelen är att de kostar väldigt lite att köra.

Renault Clio

För en supermini är en Clio förvånandsvärt rymlig. Detta gäller båda baksätespassagerare och dessutom bakluckeutrymme. På tal om komfort är körningen väldigt bekväm. Vid jämförelse med resten av supermini-klassens relativt ekonomiska motorer är Renault en stark utmanare.

Ford Fiesta

Under de senaste decennierna har Fiestan blivit en av Fords bästsäljare. Anledningen till detta är att den är en välbalanserad blandning av budget och körglädje. Hos många köpare av begagnade bilar är utseendet uppskattat, även idag.

Kompakt

Om en city/supermini inte duger för dina behov, men du letar fortfarande efter en mindre bil är det kompaktklassen som är rätt för dig. För de av oss som letar efter billiga begagnade bilar för under 50 000 kr har denna klassen ett flertal bra alternativ. Här kommer några exempel:

Volkswagen Golf

Som en av de stora stjärnorna av kompakt-klassen är Golfen alltid ett bra alternativ som erbjuder bra kvalitet till ett bra pris. Volkswagens Golf kkommer i ett flertal utföranden (3- eller 5-dörrar, Gti, TDI, etc.), detta betyder att vare sig dina behov, hittar du förmodligen en bra bil för pengarna utan några större problem.

Ford Focus

Ford Focusen är en av VW Golfarnas största konkurrent. Den har nästan allt man kan vilja ha en i begagnad bil, till ett ofta lägre pris än en Golf. Denna kommer också i en traditionell 4-dörrars variant och dessutom med möjlighet att väljas som 3- eller 5-dörrar. För detta pris kan man till och med välja en lite nyare modell och även då få en bra deal.

Opel Astra

Opel Astra är en annan utmanare i kompaktklassen som ofta jämförs med de oftast dyrare Golfar och Focusarna. Även denna bil har mycket att erbjuda förare. Den erbjuder kraftfulla, och samtidigt ekonomiska motorer. Dessutom en förvånande mängd elektronik och funktioner för prisklassen. Det bästa med dessa bilarna är att restvärdet är väldigt lågt, detta kommer givetvis påverka vid försäljning efter köparens ägarskap.

Mellanstorlek / Familjebilar

Vanligtvis är dessa mellanstora bilar med plats för familjemedlemmar och packning som mest populära, då de blandar samman funktionaliteten av ett större fordon med ett relativt överkomligt pris. Även om det finns dussintals bra val i denna klass, här är några speciellt attraktiva alternativ:

BMW 3-serie

Det finns inte många bilar som behållt sina "Bäst i klassen" titlar under hela sin livstid. BMW 3-serien är en av dessa få. Vare sig generation erbjuder BMW ett sportigt och aggressivt utseende, nära på perfekt prestanda och förvånande bra bränsleekonomi gör. Detta gör att dessa bilar är svåra att undvika i denna fordonsklassen, inte för att man skulle vilja det.

Audi A6 Avant

När det gäller kombibilar är en Audi A6 Avant en av dina mest eleganta alternativ. Designen är parad ihop med att vara underbart praktisk. Dessutom har bilens utseende hållt sig relativt modernt, även många år senare och dessa bilar svider inte lika mycket som andra på bensinstationen.

Vans

Behöver du flytta mycket prylar? Eller du kanske behöver transportera alla dina vänner. Om så är fallet är en MPV/Van precis vad du behöver. När man letar efter billiga begagnade bilar för under 50 000 kr finns det ett flertal alternativ.

Ford C-Max

Fords C-Max är helt enkelt en stor Focus. Detta betyder att körkänslan är väldigt lik, bara att du får plats med mycket mer packning. Dessutom erbjuder C-Max sittplats för 7 personer. Med bra bränsleekonomi i ett relativt litet paket är en Ford C-Max ett bra val för de som letar efter en van.

Volkswagen Touran

Om du väljer en Touran kommer du förmodligen komma upp till den högre gränsen av din 50 000 kr-budget. VW Touran är en välansedd van med plats och funktionalitet för hela familjen. Med hjälp av Volkswagen enorma internationella distribution är det inte ett problem om det skulle vara så att någonting går sönder, vare sig var du är.

SUV

Om du ibland kör ”off-road” eller bara uppskattar en högre sittposition när du kör är en SUV ett mycket bra val. Dessutom är de ofta större än till exempel en mellanstorleksbil och med andra ord får man då plats med mer packning eller folk. Här kommer några alternativ i SUV-klassen.

Mercedes ML

Även om dessa är rätt så högt upp på den 50 000 kronors-budgeten är de absolut ett mycket bra val. Med en mycket hög kvalitet, stadig väghållning och en lång lista med både standard- och extrautrustning kan en Mercedes ML vara rätt bil för dig.

Nissan Qashqai

En Qashqai är en så kallad ”Crossover”. Den är en mycket bra bil för de flesta ändamål, vilket innebär att den kan hantera de flesta situationer du hamnar i. Dessutom erbjuder den relativt låga driftskostnader.

Kia Sportage

Koreanska bilar har kontinuerligt ökat i kvalitet under det senaste årtiondet, vilket har gjort dem till ett populärare val hos begagnade bilköpare. Kia Sportage är inget undantag. Då den erbjuder liknande utrusting och ofta mer utrustning än sina dyrare konkurrenter, erbjuds en mer välutrustad bil till ett bättre pris. Detta gör att den till en bill att fundera på.

Sportbilar

Letar du efter en bil som låter dig ha lite mer kul bakom ratten? Bara för att du också letar efter en bil under 50 000 kr betyder inte det att du inte kan hitta en rolig och bra sportbil. Här är ett par olika val:

Mazda MX-5

En av de mest underskattade små sportbilar man kan hitta är Mazda MX-5. Det går att hitta dessa i bra skick för under 50 000 kr utan några större problem. Denna mycket lätta tvåsitsaren kommer också standard som cabriolet, vilket gör den mer attraktiv för många potentiella köpare och betydligt trevligare att ta ut på sommarvägarna.

Audi TT

Tro det eller ej, men Audi TT:n är nästan 20 år gammal. Trots sin ålder har den hållit uppe sitt utseende och den är fortfarande nästan lika attraktiv idag som när den kom år. TT:n erbjuds i kupé och cabriolet-varianter och en quattro för bäst prestanda. För de som letar efter en kvalitetsbil med en tidlös design och som är mycket rolig att köra kan en Audi TT vara rätt val.

Lyxbilar

Visst skulle vi alla gilla att glida omkring i en lyxbil. För att komma ner till vår prispunkt på 50 000 kr behöver man då gå tillbaka ett antal år. Detta betyder dock givetvis inte att dessa äldre lyxbilar är sämre än det du letar efter. Dessa var toppbilarna när de var nya. Kvaliteten och tekniken i dessa bilarna var ofta före sin tid.

Mercedes S-Klass

För många människor är den första lyxbilen de tänker på en Mercedes S-klass. Dessa bilar är kända för att vara längst fram i bilteknologin. För de som letar efter en, det är möjligt att hitta en i hyfsat skick med all utrustning, funktioner och komfort intakt. S-klasserna har en aura av sofistikation, vare sig de är nya eller gamla.

BMW 7-serie

7-serien är BMWs svar på Mercedes S-klass. Dessa har också en känsla av klass och stilighet, medans den fortfarande erbjuder en lite sportigare touch. Detta gör 7-serien mycket mer av en ”driver’s car” än konkurrensen. Dessa bilar är ett mycket bra alternativ för de som söker genom den begagnade lyxbilsmarknaden.

Kontrollera alltid CARFAX-rapporten innan köp

Man borde alltid göra så mycket research man kan om en bil innan köp. Att kontrollera fordonshistoriken med en CARFAX-rapport är det sättet att ta sig en noggrannare titt på ett fordons historik och i vissa fall avslöja negativ historik. CARFAX-rapporten innehåller massor av användbar information, till exempel:

CARFAX fordonshistorikrapport designades för att hjälpa köpare av begagnade bilar ta bättre köpbeslut och undvika att köpa bilar som resulterar i problem längre fram.

CARFAX Sverige rekommenderar inga utav dessa fordon över varandra. Med termen ”bästa” menar vi helt enkelt att vi hittat mycket prisvärda bilar i dessa modeller. Det kan finnas andra modeller som är mer prisvärda på din lokala marknad.