Hög mätarställning

Kontrollera registreringsnummer
SE

Begagnade bilars historik kan ha stor inverkan på funktionalitet, marknadsvärde och trafiksäkerhet och det är till stor fördel att som konsument ha koll på vad den bil man är intresserad av egentligen varit med om. För att göra det lättare för konsumenter att kritiskt kunna granska fordonshistorik och samtidigt få en djupare inblick i vad man bör beakta i samband med köp av en begagnad bil introducerar CARFAX nu "riskfaktorer". CARFAX definierar en "riskfaktor" som en parameter som kan ha inflytande över bilens marknadsvärde och trafiksäkerhet.

Exempel kan vara att bilen har en avvikande mätarställning, att bilen blivit importerad eller att den använts som taxi. Dessa faktorer behöver nödvändigtvis inte indikera att bilen är i dåligt skick, men CARFAX tror på en öppen och transparent marknad för begagnade bilar och vi anser att köparen har rätt att få tillgång till så mycket information som möjligt om bilars förflutna – innan ett köpbeslut fattas. CARFAX Sverige har tidigare publicerat denna kritiskt granskande statistik genom massmedia. Nu kan du bekvämt och enkelt hålla koll på statistiken med hjälp vår app "CARFAX Riskradar" som du nu kan ladda ner helt gratis.

Hög mätarställning

CARFAX har koll på samtliga bilar i Sverige, i USA och ytterligare 120 miljoner bilar runt om i Europa – en siffra som ständigt ökar. Kolla upp historiken bakom den bil som du är intresserad av med hjälp av en CARFAX-rapport för att vara säker på att den motsvarar dina förväntningar.

Tack vare sammanställning av miljontals data och speciellt utvecklade algoritmer har CARFAX möjligheten att avgöra det nationella medelvärdet av mätarställningen för bilar med avseende på märke, modell, bränsletyp och ålder. Mer än 20 % av alla begagnade bilar i Sverige har en hög mätarställning. En mätarställning klassas som hög bilen i fråga kört 20 % längre sträckor än det nationella medelvärdet för motsvarande fordon av samma märke, modell, bränsletyp och ålder.

Hög mätarställning ökar risken för dyra reparationer och nödvändiga byten av utslitna delar. Om du har för avsikt att köpa en begagnad bil med hög mätarställning, säkerställ då att större reparationer och underhållsarbete har blivit gjorda i förväg.

kolla mätarställning med carfax