Bilvärdering - tips på hur du kan värdera en bil direkt på nätet

KONTROLLERA REGISTRERINGSNUMMER

SE

Funderar du på att sälja din bil? Eller vill du kolla upp om bilen du är intresserad av säljs till ett rimligt pris? I så fall kan en bilvärdering, som ger dig information om vad bilen har för marknadsvärde, vara till stor hjälp. En värdering kan hjälpa dig att sälja en bil till rätt pris eller undvika att betala för mycket för en begagnad bil du är intresserad av att köpa, och idag finns flertalet olika värderingstjänster och värderingsmöjligheter på nätet.

Carfax har gjort en sammanställning av olika sidor på nätet som erbjuder bilvärdering för att underlätta för dig som köpare eller säljare att hitta rätt alternativ som passar dig. I listan presenteras tre olika företag som erbjuder bilvärdering utan inbördes ordning.

Bilvärdering på nätet – en sammanställning

1. Bilpriser.se

På bilpriser.se görs bilvärderingar baserat på företagets egna prognoser, på marknadspriser och på försäljningspriser. Priserna hålls aktuella för att matcha fluktuerande pristrender på marknaden. Efter att du angett registreringsnummer för den bil du är intresserad av görs en övergripande värdering direkt på hemsidan. Efter att en värdering genomförts presenteras två uppskattade priser; dels förväntat utpris hos en bilhandlare och dels förväntat privatpris om bilen säljs av en privatperson.

2. Autouncle.se

Autouncle.se gör en uppskattning på bilens marknadsvärde baserat olika faktorer som exempelvis bilens miltal, växellåda, motor och årsmodell. I uppskattningen tas även hänsyn till bilens värdeminskning på marknaden. Genom att på hemsidan ange fabrikat, modell, fordonsår och miltal för den bil du är intresserad av kan en bilvärdering genomföras direkt på hemsidan.

3. Flexidrive.se

Hos flexidrive.se erbjuds en annan form av bilvärdering där man som bilägare, genom att ange registreringsnummer för bilen i fråga, kan ta reda på ett rekommenderat uthyrningspris för bilen. Via hemsidan kan man hyra ut sin bil till människor i ens omgivning som är i behov av en bil och genom värderingen görs en uppskattning av vilket uthyrningspris som är rimligt för bilen i fråga.

bilvärdering

Därför är en bilvärdering viktig att göra

För att kunna sälja en bil till ett rimligt pris är det viktigt att ha koll på vilket marknadsvärde bilen har. Eftersom priset bestäms av flertalet aspekter, bland annat vilken modell det rör sig om, hur gammal bilen är och hur långt den körts, kan det vara svårt att göra den uppskattningen på egen hand. Att som utomstående köpare uppskatta en bils egentliga värde för att avgöra om det priset på bilen är rimligt är inte det enklaste. Bilens fordonshistorik, bland annat hur många tidigare ägare den haft, om den blivit importerad, om den är/har varit rapporterad som stulen eller bilens besiktningshistorik är ytterligare aspekter som påverkar en bils egentliga värde. Carfax erbjuder därför köpare och säljare av begagnade bilar oberoende fordonshistorik direkt på nätet. Genom att ange registreringsnummer för den bil du är intresserad av direkt på vår hemsida, och således få reda på bilens egentliga fordonshistorik, kan du undvika att fatta ett felaktigt köp- eller säljbeslut.

Klicka här för att se ett exempel på vilken typ av information som inkluderas i en CARFAX-rapport!