Avslöja bilens historia med hjälp av registreringsnumret

Kontrollera registreringsnummer
SE

Det är naturligt för köpare av begagnade bilar att vara intresserade av att få reda på bilens historia innan de köper den. Att köpa en bil är en stor investering och det är viktigt att skydda investeringen genom att inte köpa en bil med negativ historik. CARFAX​ erbjuder köpare ett enkelt och informativt sätt att få reda på bilens historik med hjälp av registreringsnumret.

Avslöja delar av bilens historia med hjälp registreringsnumret

När man letar efter en begagnad bil, hamnar man som köpare ofta i en situation där man helt enkelt måste lita på köparen när det gäller bilhistorik. Genom att erbjuda historiken gällande ett registreringsnummer hjälper CARFAX​ köpare bekräfta informationen de fått av säljaren i fråga. Dessutom hjälper CARFAX-rapporten köpare att slippa oroa sig för dolda hemligheter.

CARFAX-rapporten innehåller mycket användbar information gällande bilens historia. Inklusive följande punkter:

  • Import- och exporthistorik: Tack vare tillgänglighet och prisskillnader från land till land, förflyttas många bilar mellan de olika EU-länderna. CARFAX-rapporten visar om, när och var en bil har varit och om den har någon historik från det tidigare landet.
  • Användningsområden: Någonting mer som är viktigt att veta gällande bilens historik är hur den använts tidigare under sin livstid. CARFAX​ databas innehåller, bland mycket annat, alla tidigare användningsområden som till exempel om bilen använts som taxi eller kanske hyrbil.​
  • Servicehistorik: Välunderhållna bilar erbjuder oftast mycket värde för pengarna. CARFAX-rapporten avslöjar fordonets historia, tillsammans med service- och verkstadshistorik. Detta ger köparen en chans att se om bilen har blivit väl omhändertagen av tidigare ägare.

Förutom denna användbara information gällande bilens historia, hjälper CARFAX köpare att minska risken vid bilköp då rapporten innehåller alla sorters problem från en bils förflutna, som till exempel:

  • Mätarställningsproblem: Mätarställningsmanipulation är en mycket vanlig typ av bedrägeri, detta är väldigt svårt att se genom att bara titta på en bil. CARFAX-rapporten ser visar alla sorters avvikelser när det gäller mätarställningshistoriken.
  • Ekonomistatus: Många bilar köps med ett lån. Om en bil säljs innan skulden är återbetald kan detta leda till problem. CARFAX-rapporten innehåller lånestatus för bilen i fråga.
  • Stulna fordon: Bilstöld är tyvärr någonting som händer väldigt ofta. För att undvika både pengamässiga och lagmässiga problem längre fram är det viktigt att undvika stulna bilar. CARFAX kontrollerar bilens historia för att se till att informera eventuella köpare om bilen de är intresserade av någonsin rapporterats som stulen.

Hur du får reda på bilens historia genom registreringsnumret

Att få reda på bilens historia med CARFAX är enkelt. Första steget är att besöka carfax.se. Här, till höger på hemsidan, kan du skriva in registreringsnummer för bilen du är intresserad av. Därefter får du reda på hur många händelser vi har för denna begagnade bil.

Härifrån får du sedan välja mellan att köpa den fullständiga CARFAX-rapporten bara för denna bil, ett paket med fem rapporter för valfria registreringsnummer, eller ett paket med 10 rapporter du kan använda för vilken bil du vill. De två sistnämnda givetvis med en lägre kostnad per rapport. Dessa paket är definitivt mer prisvärda om du är intresserad av historiken gällande mer än en bil. Du kan även göra en gratis riskfaktorcheck, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här: sök registreringsnummer

När ett köp har utförts kan du komma åt alla dina rapporter genom att logga in på ditt personliga konto på vår hemsida. Rapporter för en begagnad bil är tillgängliga 30 dagar från det datum då rapporten i fråga drogs, sedan går de ut. Överblivna rapporter från ett 5-pack är tillgängliga i ett år från inköpstillfället.