Kontrollera bil

Sök registreringsnummer gratis
SE

Vi på CARFAX vet att man är två när det kommer till en ett bilköp – både en säljare och en köpare – och därför har vi här samlat värdefull information till bägge två att titta närmare på. Som säljare kan det till exempel vara bra att läsa vår guide i hur du förbereder en bil för en bilbesiktning och som köpare kan samma guide vara bra att läsa för att få tips om vad du bör fråga säljaren om när du ska kontrollera bilen.

Bra att vara välinformerad

När det är dags att köpa en begagnad bil, oavsett om du köper av bilhandlare eller från privatperson, är det viktigt att kontrollera bilen ordentligt innan. Men vad ska du kontrollera och hur kontrollerar du bilen på bästa sätt? Det är något som vi på CARFAX​ kan hjälpa dig med. På denna sida har vi nämligen samlat värdefulla tips och guider på hur du på enklast möjliga vis går tillväga för att kontrollera en bil. Bland annat kan du läsa mer om hur du får reda på en bils servicehistorik, hur du kan avslöja bilens historia med hjälp av dess registreringsnummer och hur du går tillväga för att upptäcka en mätarställning som det mixtrats med samt mycket mer.

Vi hjälper dig att kontrollera bilen innan du köper den

CARFAX​ har nöjet att kunna erbjuda dig som funderar på att köpa en begagnad bil möjlighet att få tillgång till det mesta om bilen du ska köpa. Hur då? Genom vår CARFAX-rapport som kan hjälpa dig att se dolda fel, teknisk information och information om bilens tidigare ägare tillsammans med mycket mer annan värdefull fakta. Likaså kan du med fördel använda vår gratis registreringsnummersavkodare och få reda på hur många tillgängliga händelser vi har registrerade för en specifik, begagnad bil.

Guider och tips för bättre köp

För att ett bilköp ska bli så bra för både köpare och säljare finns flera sätt att kontrollera bilen så att den är i gott skick – något som ger båda i köpet en god upplevelse. Men att veta exakt vad man ska tänka på i stundens hetta är inte alltid det lättaste och det är något som vi på CARFAX​ gärna hjälper dig med.

Här har vi samlat guider och tips på hur man på smidigast sätt kan kontrollera bil innan ett köp genomförs. Bland annat kan du läsa:

  • Vad du får i en CARFAX-rapport
  • Hur du kollar upp en bils servicehistorik
  • Hur registreringsnumret kan avslöja bilens historia
  • Hur du kan göra en bilvärdering direkt på nätet
  • Hur du upptäcker att en mätarställning justerats
  • Hur du förbereder en bil inför en besiktning
  • Vad ett besiktningsprotokoll säger och vad det betyder

Du hittar dessutom en hel del värdefulla tips på hur du kan genomföra en bilkoll och vad man ska tänka på att titta efter när man genomför en sådan. Exempelvis vilka skador som inte är acceptabla på bilens ram och vad som enkelt kan åtgärdas. Vi har även samlat massvis av bra information om annat som kan vara bra att veta – till exempel vad ett chassinummer, eller VIN, är för något.

Läs fler relaterade artiklar här:

Ny information tillgänglig i fordonshistorikrapporten

Kolla registreringsskylt innan köp

Kontrollera fordon och gör en bilkontroll med yttre och inre checklista

Vad för information kan du få ut från VIN-koden?

Kolla upp en bils servicehistorik

Avslöja bilens historia med hjälp av registreringsnumret

Vad du kommer att hitta på ditt besiktningsprotokoll och vad det betyder

Bilvärdering - tips på hur du kan värdera en bil direkt på nätet

Vilken information kan du få ifrån bilregistret och CARFAX?

5 steg: Vad ska man tänka på när man gör en bilkoll på en begagnad bil?

Att förbereda bilen inför en bilbesiktning

Hur du upptäcker en justerad mätarställning

Det moderna sättet att kolla upp en begagnad bil

Vad är chassinummer (VIN)?

Registreringsnummer ger dig information om fordonshistoriken

Kontrollera hög mätarställning

Så kollar du lufttryck i däck snabbt