Bilhandlare i Eskilstuna kunde upptäcka en manipulerad mätarställning

Kontrollera registreringsnummer
SE

​Mikael Bryngelsson, ägare av Eskilstuna Fordon, var på väg att köpa in en begagnad Saab från 2004 till sin bilhall. Mikael och ägaren till bilen träffades och bilen såg ut att vara i gott skick och hade en låg mätarställning. Som tur är valde Mikael att kolla upp bilens CARFAX-rapport innan han fattade sitt slutgiltiga köpbeslut. Detta skulle komma till att spara honom både tid och pengar och dessutom kunde han undvika att företagets rykte kom till skada. Det visade sig nämligen i rapporten att bilen hade en del anmärkningsvärda händelser i sin historik.

Efter att bilen tillverkats i Sverige exporterades den till USA där den användes som hyrbil. Därefter köptes den av en privat ägare som inte långt senare krockade bilen som fick en salvage-titel. Bilen, som numera var i mycket risigt skick, skeppades tillbaka till Sverige och i samma veva blev mätarställningen manipulerad för att ge köpare intryck av att den inte körts så mycket.

CARFAX har en betydelsefull roll i vår inbytesprocess och tack vare CARFAX-rapporten för bilen kunde vi undvika att köpa en bil med denna typen av historik, säger Mikael Byngelsson. Det kunde ha blivit en mycket kostsam affär för oss.

Eskilstuna Fordon är en av våra CARFAX Advantage Dealers runt om i landet som med hjälp av CARFAX-rapporter kan undvika att köpa in begagnade bilar som senare visar sig ha dolda och kostsamma problem.