En bilhandlare erbjöds att köpa en "total loss"-bil

Kontrollera registreringsnummer
SE

Nyligen erbjöds en av våra CARFAX Advantage Dealers i Stockholm att köpa en begagnad bil. Bilhandlaren möttes av en kund som kom till bilhallen för att byta in sin bil mot en nyare. Det rörde sig om en Volvo S80 tillverkad år 2007 med en relativt låg mätarställning och bilhandlaren tyckte att bilen såg ut att vara i gott skick och var genast intresserad av ett inbyte. Efter att bilhandlaren visat kunden runt i bilhallen valde handlaren att kolla CARFAX-rapporten för Volvon innan ett slutgiltigt beslut fattades, och han blev mycket förvånad över det han såg. Volvon hade listats som en "total loss"-bil i Estland! I rapporten för bilen avlöjades att bilen importerats till Sverige bara ett halvår tidigare och redan ägts av två olika personer. När bilhandlaren konfronterade kunden med den nya informationen var kunden mycket förvånad över vad han nyss fått höra – han hade ingen aning om bilens egentliga historik. För bilhandlaren var det ett självklart val att inte köpa bilen.

Jag har stort förtroende för CARFAX och tror snarare på informationen jag får därifrån än den information jag får av kunder, säger bilhandlaren. Det underlättar för mig då jag kan vara säker på att jag får tag i bra bilar, att jag kan upprätthålla mitt goda rykte och erbjuda kvalitativa och trafiksäkra bilar till mina kunder.

Idag finns det tusentals bilar i Europa som har fått "total loss"-titlar. Det kan vara mycket svårt för bilhandlare att få reda på historiken för de bilar som varit registrerade i andra länder. CARFAX har en databas som innefattar data från 20 europeiska länder samt från USA och Kanada.