En upptäckt skruvad mätare hjälpte bilköpare att spara pengar

Kontrollera registreringsnummer
SE

En köpare av en begagnad bil var intresserad av att köpa en begagnad 1995 BMW 328i. Precis innan köparen skulle gå igenom med köpet bestämde han sig för att kolla upp bilens fordonshistorik. Efter att ha köpt CARFAX-rapporten för bilen kunde köparen konstatera att bilens mätarställning blivit manipulerad. CARFAX-rapporten kunde tydligt visa följande:

Bilen hade godkänts vid en besiktning i slutet av maj år 2008 och mätarställningen som då rapporterades var 238 583 kilometer. Under år 2009 rapporterades bilen som avställd från trafik, såldes två gånger och rapporterades i maj som påställd igen. En kort tid därefter besiktigades bilen återigen och godkändes inte denna gången. Vid detta besiktningstillfälle gjordes en mätarställningsavläsning på 172 107 km. Detta betyder att bilen, under tiden den var rapporterad som avställd, över 65 000 km försvann från bilens mätarställning – ett klart bedrägerifall.

Köparen kontaktade CARFAX Kundtjänst för att få rådgivning och fick följande tips: om du fortfarande är intresserad av att köpa bilen så använd CARFAX-rapporten som underlag för att förhandla ner priset. Om du någon gång vill sälja bilen så använd CARFAX-rapporten för att bygga förtroende hos potentiella köpare och visa på transparens.

Efter att ha mottagit råden bestämde sig köparen för att köpa bilen och lyckades förhandla ner priset från 52 000 SEK till 42 000 SEK. Köparen var mycket nöjd med detta och menade att han aldrig skulle lyckats med detta utan CARFAX-rapporten.

Om du överväger att köpa en begagnad bil – se till att du har koll på bilens fordonshistorik innan du fattar ett köpbeslut. Genom att kolla upp en bils CARFAX-rapport kan du undvika att utsättas för bedrägeri.

info om bil