Fordonsuppgifter från CARFAX

Kontrollera registreringsnummer
SE

På vår hemsida kan du nu ange registreringsnumret för den bil du är intresserad av och omedelbart få tillgång till fordonsuppgifter online. Att som potentiell köpare få reda på information om den bil man är intresserad av är väldigt viktigt då just dessa fordonsuppgifter kan ha stort inflytande på bilens värde och skick.

De fordonsuppgifter som CARFAX har sammanfattas i en rapport som går att beställa online. Exempel på fordonsuppgifter är om bilen varit stulen, om den använts som taxi, om den blivit importerad eller hur många tidigare ägare den haft.

Klicka här för att se ett exempel på hur fordonsuppgifter för en bil sammanfattas i en CARFAX-rapport!

kolla mätarställning med carfax

Skydda dig själv som köpare - ta reda på historiken bakom den begagnade bil du är intresserad av att köpa. Ta ett tryggare och säkrare köpbeslut genom att ha alla fordonsuppgifter till hands. Beställ en rapport från CARFAX genom att ange registreringsnummer för den bil du är intresserad av, det gör att du snabbt och smidigt får tillgång till alla viktiga fordonsuppgifter online.

Därför ska du alltid ha rätt information

Tre starka argument för att kolla upp fordonsuppgifter innan köp av en begagnad bil:

 • Var säker på att du köper en bra bil
 • Finn dolda fel och fusk
 • Spara pengar genom att minska din egen risk

Rapporten är direkt tillgänglig för dig att läsa online. Det gör att det går snabbare att köpa en begagnad bil – du behöver inte möta upp de säljare som inte är öppna och ärliga gällande bilens historik, skador och miltal. Gör dig själv till en informerad köpare, snabbt och enkelt med registreringsnumret.

Fordonsuppgifterna berättar allt viktigt

Säkerhet - och framförallt visshet - är viktigt när det gäller val av bil. Gör en ordentlig fordonskoll med CARFAX och få tillgång till alla fordonsuppgifter du behöver för bilen i fråga. Det gör att du:

 • Kan upptäcka manipulerade mätarställningar
 • Snabbt får en övergripande koll på fordonet, dess historik och tidigare reparationer
 • Kan avslöja dolda fel i allt från besiktningshistorik till avvikande fordonsuppgifter
 • Minskar risken för reparationer och därmed sparar pengar

Det enda du behöver göra är att ange registreringsnumret

På vår hemsida kan du nu ange registreringsnumret för den bil du är intresserad av och omedelbart få tillgång till fordonsuppgifter online. Att som potentiell köpare få reda på information om den bil man är intresserad av är väldigt viktigt då just dessa fordonsuppgifter kan ha stort inflytande på bilens värde och skick.

Alla fordonsuppgifter i en rapport

De fordonsuppgifter som CARFAX har sammanfattas i en rapport som går att beställa online. Exempel på fordonsuppgifter är om bilen varit stulen, om den använts som taxi, om den blivit importerad samt hur många tidigare ägare den haft.

CARFAX är din bilexpert

Att köpa en bil är ett stort beslut, inte minst kostnadsmässigt. Vår ambition på CARFAX är att hjälpa dig som bilköpare att fatta ett mycket säkrare köpbeslut. Därför levererar vi pålitliga och oberoende fordonsuppgifter till alla framtida bilägare som söker vår hjälp. CARFAX har bistått flera miljoner bilköpare i deras köpprocess, och detta i över 30 år.

Få nödvändig information från oss

Informationen du får när du gör en fordonskoll för begagnade, svenskregistrerade, bilar hos oss är bland annat historiken från bilbesiktningen, mätarställningshistoriken, allmänna ägaruppgifter samt viktig och nödvändig information från Transportstyrelsen. Detta för att du som bilköpare ska få de fordonsuppgifter du behöver innan du genomför ett stort köp.

I en CARFAX-rapport hittar du information om registreringsort, nuvarande ägarstatus, om bilen rapporterats stulen någon gång, om den är importerad, använts som taxi eller har haft problem rapporterade. Där kan du se vad fordonsskatten ligger på, om den senaste besiktningen blev godkänd eller underkänd, hur många det totala antalet ägare varit och vad den genomsnittliga körsträckan ligger på. Här ser du fordonets ålder, när det för första gången använts i trafiken i Sverige, vad chassinumret är och om växellådan är manuell eller automatisk. Detta och mycket mer värdefullt finner du i rapporten med biluppgifter.

Bilinformation från myndigheter och verkstäder

CARFAX har en stor databas med enorma mängder fordonsuppgifter. Här hittar du opartisk och uttömmande information från:

 • Registreringsmyndigheter
 • Polismyndigheter
 • Serviceställen och verkstäder
 • Transportstyrelsen
 • Bilhandlare
 • Försäkringsbolag
 • Bilprovningsföretag
 • Andra viktiga parter

CARFAX har byggt upp sin datamängd med hjälp av information från myndigheter och ovan nämnda parter. Som företag är vi rekommenderade av experter på bilar och bilköp över hela världen, samt av registreringsmyndigheter, polismyndigheter, serviceställen och verkstäder. Vi anser att alla gynnas av att ha pålitlig och säkerställd information innan ett större köpbeslut tas. Detta gäller inte minst när det kommer till köp av en begagnad bil.

CARFAX vill skapa en rättvis bilmarknad för begagnade bilar

Vår vision är att förändra och framförallt förbättra den begagnade bilmarknaden. Informationen du får hos oss är tänkt att hjälpa privatpersoner som står i begrepp att köpa en begagnad bil, men även bilhandlare. Ingen borde köpa en begagnad bil utan att ta hjälp av CARFAX fordonshistorik och fordonsuppgifter.

För dig som köpare

Som köpare av en begagnad bil får du reda på historiken bakom alla begagnade bilar i Sverige. Du får den information som säljaren har, vilket ger dig större trygghet och hjälper dig att slippa utsättas för bedrägeri.

För dig som säljare

För dig som säljare ger en rapport från CARFAX dig förtroende hos potentiella köpare. Du visar på öppenhet, ärlighet och transparens samt får förmodligen bilen såld mycket snabbare. Det ger bilen ett mer rättvist pris samtidigt som du bidrar till en sundare bilmarknad för begagnade bilar i Sverige.