Många intressanta bilforum att besöka i Sverige

Kontrollera registreringsnummer
SE

Det finns många bilforum i Sverige. Allt från stora webbplatser med massor av informations- och diskussionstrådar till mindre sajter där enskilda modeller och bilmärken får fokus. Nedan är några av dessa som finns att välja på om du vill diskutera eller veta med om bilar och motorer.

Bilforum i stora och små format

Det finns som nämnt massvis av olika forum på nätet, inte minst för specialintressen. Ett intresse som många delar är det för motorer och bilar. Vilka är de största och mest välbesökta bilforumen? Här listar vi några av de du borde kolla in om du vill hänga med i motorsvängen.

Mest Motor – Auto Motor & Sport

Detta bilforum är ett välbesökt sådant. På Mest Motor Auto Motor & Sport kan du ta del av de senaste nyheterna i bilvärlden, med allt från de senaste modellerna till trängselskatten i städerna. På denna sida är kan du läsa om de olika tester som utförs på nya och gamla modeller, på hybrider, bensindrivna och eldrivna bilar. Du kan klicka dig in på ett specifikt bilmärke och följa nyheterna kring detta, eller läsa om vad som generellt händer i motorvärlden.

Tester på äldre bilar kan kombineras med CARFAX-rapport

På sajten finns även bloggar, en begagnat-del där du kan läsa om äldre bilmodeller och se hur mycket de värderas till i dag. Något som på ett perfekt sätt går att kombinera med en CARFAX-rapport för att få ut mesta möjliga information innan köpbeslut. Det finns dessutom möjligheten att köpa tidningar om bilar, både nya och äldre utgåvor. För att få ut det mesta av denna sajt är tipset att bli prenumerant eller medlem.

Expressen – Allt om Bilar

Ett annat stort bilforum är det som hittas i en av våra största kvällstidningar, nämligen Expressen. Här finns en hel sajt dedikerad till motorer och bilar, och denna heter Allt om Bilar.

Tester, nyheter, forum och tips

Likt Auto Motor & Sport finns även här massvis av nyheter kring bilar och särskilda modeller. Det är lätt att klicka sig fram till de artiklar som är mest lästa för tillfället, liksom se de videos som är allra populärast att titta på. Dessutom finns det gott om matnyttiga tester för den som går i valet och kvalet kring en bil. När en expert bedömer och sätter betyg på en ny bil får du samtidigt information som är viktig för ditt egna beslut. Här går det att läsa en hel del om hur du ska tänka på kring köp och sälj av bil. Det finns en hel kategori som helt är ägnad åt just begagnade bilar – vilket vi på CARFAX gillar och förespråkar. Det tipsas om vilka budgetbilar som det just nu är fyndläge på och vilka populära SUV:ar du ska se upp för. Helt klart är denna sajt värd ett besök om du är intresserad av bilar och motor.

Blocket Fordon

Ett ganska självklart bilforum är inget annat än Blocket Fordon. Denna köp-och-säljsajt är en plats där alla, privatpersoner liksom företag, kan lägga ut annonser på det som de vill köpa eller få sålt.

Sortera på hästkrafter, modell, pris och miltal

Det är enkelt och roligt att klicka sig fram på Blocket. Här är det snarare köp och sälj som gäller och mindre plats för tips, råd och diskussionstrådar. Du kan hitta allt från småbilar till coupé, cab, SUV, familjebussar och yrkesfordon i det stora sortimentet av annonser på sajten. Det populäraste bilmärket är Volkswagen och tätt därefter kommer Volvo och Audi. På ett smidigt sätt kommer du i kontakt med både säljare och köpare.

Garaget.org

Garaget.org är en sann community för de som verkligen älskar motor. Detta är, till skillnad från Blocket, en plats för entusiasm och delning av bilglädjen. På denna sajt kan du som är medlem ladda upp härliga videoklipp och bilder på dina bilar, du kan blogga, skriva kommentarer på andras inlägg, betygsätta bilar och skriva i forumet. Alla medlemmar en egen gästbok där det går att skriva meddelanden.

För sanna bilentusiaster

Det är gratis att vara medlem här och sidans innehåll är öppet för alla. Här diskuteras allt från tändkretsar i cylindrar till huruvida Volvo 855 eller Volvo V70 är att föredra. Det är med andra ord nördigt på en helt annan nivå. Vilket också är härligt om även du är en sann bilentusiast som brinner för detta.

Det finns massvis av bilforum på nätet

Sedan finns det massor av fler bilforum, vissa som helt är ägnat åt ett visst bilmärke eller en särskild modell. Det är bara att söka sig fram för att hitta de mest obskyra små bloggar och forum där reservdelar till en utgången modell diskuteras eller där bilder på Volvo Amason delas. För de lite mer ytligt intresserade är tipset att läsa på de mer allmänna sajterna som de nämnda ovan.