SE

Råka inte ut för bedrägeri med chassi-/registreringsnummer – kolla upp bilens identitet gratis!

Vår ambition är att bidra till en säkrare och mer transparent marknad för begagnade bilar.

En stor del i detta är att du som konsument får tillgång till ordentligt med information om bilen du är intresserad av att köpa.

Ange registreringsnummer eller chassinummer för att gratis få tillgång till följande information om bilen:

• Tekniska detaljer: märke, modell, cylindervolym, färg, kaross, drivmedel, hjulsdrift ✔

• Antal inrapporterade händelser för denna bil ✔

• Antal mätarställningar ✔

• Antal besiktningar ✔

• Antal riskfaktorer ✔

skatt bil

Undvik bedrägeri med uppgifter från CARFAX - helt gratis!

Med detta verktyg kan du gratis kolla upp registreringsnummer eller chassinummer och se att allting står rätt till med bilens identitet och tekniska specifikationer. Varje år blir tusentals bilars identiteter stulna och använda till andra bilar, en bedrägerityp som på engelska benämns "VIN-cloning". Detta går ut på att chassi- eller registreringsnummer klonas och tas från välfungerande, legala bilar och överförs till stulna eller skrotade bilar som därefter kan säljas vidare till intet ont anande köpare.

Tyvärr uppdagas många av dessa fall först när det är för sent och köparen redan satt sig i en knepig situation, som i värsta fall kan få juridiska följder. Genom att kontrollera en bils identitet med vårt verktyg kan du undvika dessa typer av bedrägeri. Verktyget är utvecklat av CARFAX och erbjuds helt gratis - allt för att hjälpa kunder att fatta tryggare köpbeslut. CARFAX känner till alla bilar registrerade i Sverige, fler än 150 miljoner fordon i Europa och alla bilar från USA och Kanada.

Undvik att utsättas för bedrägeri och kolla upp registreringsnummer gratis med CARFAX!

Carfax-Report

Kolla registreringsnummer gratis för begagnade bilar

Varje år utsätts tusentals köpare av begagnade bilar för bedrägeri. Genom att bringa mer öppenhet och transparens till marknaden för begagnade bilar, och framför allt genom att göra information om begagnade bilar mer lättillgänglig, är vårt främsta mål att hjälpa konsumenter att fatta trygga köpbeslut när de investerar i begagnade bilar. En viktig del i detta är att som köpare kunna försäkra sig om att man försetts med korrekt information om bilen man är intresserad av. I en bils unika chassinummer döljer sig mycket information om en bil, och CARFAX har sedan 1984 utvecklat ett avkodningsverktyg för att snabbt och enkelt göra denna information tillgänglig. Vi erbjuder nu detta verktyg helt gratis!

Free Checks