Undvik att er organisation drabbas negativt av saltvattenskadade usa importer

Kontrollera registreringsnummer
SE

I Augusti 2017 drog orkanen ”Harvey” in med full kraft över den amerikanska östkusten. Resultatet blev förödande och orsakade uppskattningsvis materialskador på någonstans mellan 2,7 – 4,9 miljarder dollar. Som en följd av detta förstördes över 1.000.000 personbilar som blev stående under saltvatten.

Tack vare CARFAX långa erfarenhet gällande amerikanska importbilar vet vi att många av dessa saltvattenskadade inlösenbilar kommer att exporteras till Europa för att säljas vidare till europeiska kunder.

För att sätta förödelsen i perspektiv så förstörde orkanen ”Sandy” cirka 250.000 bilar år 2012 och orkanen ”Katrina” ungefär 200.000 bilar. Kort efter dessa orkaner såg vi i Europa en 300% ökning av USA-importer där mertalet var så kallade ”översvämmningsbilar” vilka hade lösts in av Amerikanska försäkringsbolag.

harvey usa

 

Baserat på erfarenheterna efter ”Sandy” och ”Katrina” så räknar vi med att ungefär 50% av de skadade bilarna kommer att hitta tillbaka ut på vägarna – framförallt i Europa.

Genom att använda er av CARFAX kan ni undvika att er organisation och era kunder drabbas negativt av dessa fordon som precis som i USA inte heller bör rulla på svenska vägar.

Vill ni veta mer om CARFAX olika produkter?

Om ni har frågor angående hur er organisation bättre kan skydda er mot orkanskadade bilar, vänligen kontakta Mikael Halvarsson m.halvarsson@carfax.se.