Alla har vi frågor, kolla CARFAX FAQ för att få snabbt svar
Sök med registreringsnummer

Fordonsuppgifter för begagnade bilar direkt på nätet

FAQs

Att beställa från CARFAX

När du använder vår kod får du 15% rabatt på ditt första köp hos www.mekonomen.se. Rabatten är endast giltig online, och endast för produkter, inte tjänster. Gäller dessutom inte utöver befintliga rabatter. Erbjudandet gäller till 30/4-2017.

Du kan betala med kreditkort (Visa, MasterCard, American Express),  PayPal-konto,  Klarna eller via din hemtelefon/mobil.

Skriv in reg.nummer eller chassinummer för bilen i fråga på vår hemsida och klicka på "kör"-knappen. Du kommer då vidare till en konstnadsfri kontrollsida där du kan se hur många uppgifter som finns noterade för bilen och se att märke och modell stämmer. Efter att du genomgått det efterföljande betalningssteget öppnas CARFAX-rapporten i en ny flik eller som pop-up. Vi erbjuder tyvärr inte CARFAX-rapporter för bilar som byggts innan 1981.

Vi gör allt vi kan för att garantera din säkerhet både vid betalning som samt vid hantering personuppgifter. Av denna anledning använder CARFAX Secure Socket Layer (SSL) som krypterar alla dina personuppgifter. CARFAX har sitt eget interna säkerhetssystem och utför dessutom regelbundna säkerhetskontroller. Vår hemsida är godkänd av VeriSign. VeriSign Trust™-logotypen bekräftar vår identitet och garanterar att vår webbplats har passerat VeriSigns malware scan.

Vi erbjuder en singelrapport (159 SEK), 5-pack (199 SEK) samt 10-pack (299 SEK). På vår produktsida kan du läsa mer om de olika paketen. Vi erbjuder även USA-rapporter (enkel 325 SEK, 5-pack 420 SEK).

Om du söker efter en begagnad bil i vår register utan att få en träff kan detta bero på att registrerings- eller chassinummer inte stämmer. En annan anledning kan vara att bilen är registrerad i ett land som vi inte får fordonsuppgifter ifrån. Vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär så kan vi ta reda på vad som kan ha gått fel.

CARFAX Kundtjänst

Tryck på "begär nytt lösenord" vid inloggning så skickas en ny aktiveringslänk till dig via mail (till den mail som du angett vid köpet). Har du råkat ange fel mailadress, kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Skriv till oss via vårt kontaktformulär, fyll i e-postadress, kvittensnummer och varför du inte är nöjd med vår produkt.

CARFAX erbjuder gratis kundsupport till alla sina kunder. Skriv till oss via vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig inom max. 2 arbetsdagar.

Ingen fara - kontakta oss via vårt kontaktformulär så ändrar vi dina inloggningsuppgifter.

Om CARFAX-produkten

Våra rapportpaket (5-pack och 10-pack) är giltiga ett år efter inköpsdatum. Under detta år kan du aktivera rapportkrediter när du vill. En aktiverad rapport är giltig i 30 dagar och under denna tid kan du komma åt rapporten ifrån din KONTO-sida. Detta gäller även för singelrapporter. Gå in på din KONTO-sida för att se giltgihetstid för både paket och aktiva rapporter.

Försäkra dig först och främst om att chassinumret är rätt inskrivet. Alla chassinummer för bilar tillverkade efter 1981 ska bestå av 17 tecken (finns endast ett fåtal undantag) och ska inte innehålla bokstäverna O, Q eller I.

En CARFAX-rapport ger dig information som kan underlätta ditt beslut när du köper en begagnad bil. Genom att kontrollera en begagnad bils fordonshistorik får du reda på om bilen utsatts för olika former av bedrägeri, skrotats, importerats och andra detaljer i bilens historik som påverkar bilens värde. Utöver en grundlig genomgång av bilen du är intresserad av kan du använda rapporten som underlag för att fatta ett köpbeslut du känner dig trygg med. Vidare kan du använda rapporten som underlag vid förhandling om priset.

I enlighet med personuppgiftslagen får vi inte lov att offentliggöra personuppgifter och andra detaljer om tidigare ägare i våra CARFAX-rapporter.
 

Tyska dataskyddslagar förbjuder lagring av data baserat på chassinumret vilket innebär att fordonshistorik från Tyskland ej finns tillgänglig. CARFAX arbetar aktivt för att ändra på detta.

CARFAX samlar in data från ett stort nätverk av informationskällor, bland annat ifrån myndigheter, serviceverkstäder, återförsäljare av bilar samt besiktningsstationer.