Företaget

Företaget

Om oss

CARFAX är den mest pålitliga leverantören av fordonshistorik i världen. I över 30 år har CARFAX , med sina CARFAX-rapporter , hjälpt miljontals konsumenter göra ett bättre köpbeslut och undvika kostsamma, dolda problem när de köper en begagnad bil. CARFAX är konsumenternas neutrala partner, CARFAX Advantge Dealers och partners från den privata och den offentliga sektorn – vi har visionen att förbättra begagnatmarknaden. Ingen begagnad bil i Sverige borde köpas utan att historiken kontrollerats först, med en CARFAX-rapport.

CARFAX samlar historisk information om bilar i Sverige och över 20 andra länder i Europa, USA och Kanada från tusentals partners, däribland olika nationella myndigheter, verkstäder, bilhandlare, försäkringsbolag och många andra.

Handla med större trygghet

  • Mer än 1 miljard data för alla bilar i Sverige
  • Över 30 års erfarenhet
  • Används av tusentals konsumenter

Företag:
CARFAX Sverige AB
Karlavägen 14A
114 31 Stockholm
Sverige
info@carfax.se
Tel.: +46 (0)10-195 9520
Momsregistreringsnummer: SE556708122801

CARFAX Historia

CARFAX Europe följer i fotspåren av vårat moderbolag, CARFAX Inc. (USA). År 1984 började CARFAX Inc. med uppdraget att bli den ledande källan för information om fordonshistorik för köpare och säljare av begagnade bilar. Detta mål åstadkom CARFAX snabbt, CARFAX är idag det mest betrodda namnet i Nordamerika när det kommer till fordonshistorik. "Show me the CARFAX" är ett allmänt känt begrepp. Köpare av begagnade bilar förstår vikten av att ha alla tillgängliga uppgifter om ett fordon innan köp och vänder sig till CARFAX för att få tillgång till denna viktiga information.

CARFAX Inc. har den mest omfattande databasen för fordonshistoriken i Nordamerika med mer än 30.000 anslutna återförsäljare som utbyter information med CARFAX, utöver dessa har CARFAX ytterligare 20.000 datakällor.

CARFAX Europa tog denna rikedom av resurser till Europa under 2007. Vi började med att erbjuda fordonsrapporter för amerikanska bilar till européer som ville importera begagnade bilar från USA. Sedan dess har vi utökat våra tjänster genom att erbjuda information om bilens historik som idag samlas in från 16 europeiska länder med landsspecifika tjänster. Kunderna kan nu köpa fordonsrapporter för begagnade bilar registrerade i Sverige, Spanien och Slovenien - Fler landsspecifika tjänster kommer att lanseras under 2016.