Se vilken bilinfo du får i CARFAX exempel-rapport | CARFAX

Gör en fordonskoll

Fordonsuppgifter för begagnade bilar direkt på nätet

CARFAX-rapport

Skydda dig själv

För första gången kan säljare visa öppen-
het och köpare skydda sig själva med
hjälp av CARFAX-rapporter.

Beg.bil kunder
 • Få reda på historiken bakom
  alla begagnade bilar i Sverige
 • Få reda på den informationen
  som säljaren vet
 • Fatta trygga och säkra köpbeslut
 • Undvik att utsättas för bedrägeri
Beg.bil säljare
 • Få förtroende från potentiella köpare
 • Visa på öppenhet och transparens
 • Få din bil sålt snabbare
 • Sälj din bil till ett bättre och mer rättvist pris

Riskera inte att:

 • Utsättas för bedrägeri
 • Köpa stulna bilar
 • Betala överpris

Bilinfo tillhandahållen av en CARFAX-rapport

För att du enkelt ska kunna få en lättförståelig översikt av en begagnad bils historik är en CARFAX-rapport organiserad tydligt i fem separerade delar. Varje del innehåller olika typer av bilinfo som kan hjälpa dig ta ett bättre beslut när du letar efter en begagnad bil. Nedan förklaras vad som finns med i varje del av en CARFAX-rapport som du kan beställa hos oss.

CARFAX-rapport sammanfattning

I den inledande delen av din CARFAX-rapport hittar du en kort sammanfattning av den mer omfattande bilinfo du kan hitta i de andra delarna. Dessutom hittar du övergripande detaljer såsom bilens specifikationer och alla varningar som du borde veta om redan här i rapporten.

Denna del hjälper dig få en snabb översikt av den bilinfo du hittar i din CARFAX-rapport, vilket är extra viktigt att ha om bilen du sökt på har gjort att rapporten visar att det finns varningar i historiken.

Problem Check

Problem Check är den del i rapporten som sammanställer alla bilens problem vilka kan vara bra för dig som vill veta om det finns några dokumenterade problem i bilens historik. Din CARFAX-rapport letar efter bilens registrerade händelser, som till exempel om den har rapporterats stulen, skrotats, importerats eller kanske använts som taxi. Detta är ett bra sätt att få reda på potentiella problem och se till att man gör ett bra val och inte betalar mer än vad bilen är värd eller riskerar sin säkerhet.

Översikt

I denna del av CARFAX-rapporten finns en översikt av bilens information, som till exempel senaste besiktning, fordonsskatten, antalet tidigare privata ägare, och mätarställningsdata med mera. Här ser du helt enkelt en konkret sammanställning av bilens historik listat.  

Detaljerad Historik

Här har vi delen som visar datum och mätarställning (om noterad) vid senaste verkstadsbesök, besiktning, avregistrering, registrering eller ägarbyte. Denna del tillhandahåller störst mängd detaljerad information sett till de andra delarna av rapporten. Med andra ord, finns det några varningar eller problem så finns information om detta att hitta här i detalj.

Teknisk info

Näst längst ner hittar du mer detaljerad teknisk bilinfo, som till exempel motorstorlek och fordonsdimensioner med mera. Det är med andra ord i den här delen vi tillhandahåller alla fordonsspecifikationer.

CARFAX Ordlista

Till slut har vi valt att ta med en ordlista i rapporten. Denna är till för att förklara vissa ord som annars kan vara svåra att förstå och syftar till att göra rapporten så lättförståelig som möjligt – både bilproffs och vanliga köpare ska förstå vad rapporten återger. Är det något ord du inte förstod i någon av de andra delarna av rapporten finns det med största sannolikhet förklarat här. Om du inte hittar det du vill få svar på i vår ordlista är du alltid välkommen att kontakta oss på  support@carfax.se.

Varför köpa en Carfax-rapport?

När du ska köpa en begagnad bil finns det ingen anledning att inte köpa en CARFAX-rapport också, då denna kan rädda dig från kostsamma problem som inte är uppenbara när du först ser bilen i fråga. Likaså kan rapporten till och med rädda dig från att utsätta dig, och andra omkring dig, för fara genom att hindra dig från att köpa en dålig bil.

CARFAX är den världsledande källan för pålitlig, oberoende och neutral fordonshistorik. Vi hjälper dig att undvika tråkiga överraskningar och gör det trevligt istället för stressigt att köpa en begagnad bil.