CARFAX och Bytbil samarbetar på marknaden för begagnade bilar

På Bytbil.com kan du som bilköpare hitta både nya och begagnade fordon och välja mellan runt 100 000 bilar. Med en mycket användarvänlig hemsida där du snabbt och enkelt väljer fordonstyp, bilmärke och modell kan du snabbt hitta det du letar efter.

 

Med mottot att ett bilköp ska vara roligt och okomplicerat är Bytbil.coms ambition att skapa en inspirerande tjänst för den som vill köpa ett fordon och för den bilhandlare som vill sälja.

En halv miljon användare i månaden på Bytbil.com

Varje månad besöker ungefär en halv miljon användare Bytbil.com. Vissa gör det för att hitta drömbilen, andra för att få inspiration och ta del av de allra senaste nyheterna vad gäller bil och motor. Bytbil.com är med andra ord en sajt för sanna bilentusiaster.

Att köpa en begagnad bil via Bytbil.com tillsammans med CARFAX

På Prov & Konsument, som är en informationssida på Bytbil.com, får du som står i inför att köpa en begagnad bil tips och råd. Det behöver inte vara komplicerat att köpa en bil med några år på nacken, men det kan vara bra att veta hur du ska gå tillväga för att bilköpet ska bli så tryggt och lyckat som möjligt. Till att börja med är det värt att fundera på om du villköpa bilen av en privatperson eller om du föredrar att ta det via en bilfirma. Det sistnämnda valet kan kosta lite mer, men innebär samtidigt en del fördelar i form av extra trygghet. Några enkla steg i riktning mot rätt bil på begagnatmarknaden är att få reda på registreringsnumret för den bil du är intresserad av

Allt börjar med registreringsnumret

Gör alltid en ordentlig bakgrundskoll av det fordon du är intresserad av att köpa. Med hjälp av bilens registreringsnummerfår du reda på allt från vilka som tidigare ägt bilen till om den som säljer bilen verkligen är ägare, hur höga kostnader du kommer få betala för bilen efter skatt och försäkring samt hur besiktningshistoriken ser ut. De intressanta fakta du får ut av regnummer är bland annat:

 

 • Tillverkningsdatum
 • Modellår
 • Besiktningsperiod
 • Registreringsskyltar som angetts som stulna
 • Uppgifter om tidigare och nuvarande ägare
 • Besiktningar
 • Försäkringsbolag
 • Fordonsidentitet
 • Om fordonet är avställt
 • Om bilen är leasead eller har en kreditskuld på sig
 • Mätarställning från den senaste besiktningen
 • Hur stor årsskatten är och om denna är betald
 • Uppgifter om allt från släpvagnsvikter till motoreffekt, toppfart och bränsleförbrukning

En fordonsrapport från CARFAX ger viktig information

CARFAX och Bytbil.com fungerar som komplement till varandra. När du hittat en eller flera bilar du är intresserad av  på Bytbil rekommenderar vi att kolla upp bilarna med CARFAX. Med fordonshistorik från CARFAX får du en bakgrundskoll  och kan till exempel ta del av mätarställningsavläsningar, besiktningshistorik och ägarbyten. I kombination med uppgifter och information om bilarna du hittar på Transportstyrelsen ges du en helhetsbild av fordonet du är intresserad av - detta hjälper dig att fatta rätt slutgiltiga beslut.

 

Själva affären. Det finns nästan undantagslöst möjlighet att pruta på bilens pris. Om du gjort din läxa ordentligt vet du att exempelvis däcken är dåliga, bromsskivorna rostiga eller att det väntar en dyr storservice runt hörnet. Detta är argument som kan spara dig tusenlappar. Be försäljaren komma med ett nytt lägre pris och ge därefter ett motbud som är lägre. Därefter kanske ni kan enas någonstans mittemellan – Bytbil.com

 

Det är alltid värt att försöka identifiera olika fallgropar som kan leda till att köpet blir dyrare. Det kan vara dags för kamremsbyte, något du kan använda som argument i förhandlingarna och göra att du får ner priset ytterligare. Du kan bland annat ringa närmaste märkesverkstad och tala om att du är spekulant på en bil – be verkstaden att kolla servicehistoriken och vad kostnaden skulle vara för nästa service. Fråga vad byte av till exempel kamrem skulle kosta och använd sedan den summan som argument när du förhandlar kring priset.

Erbjuder flera olika biltjänster

På Bytbil.com går det även att läsa vad du ska tänka på när du väljer tjänstebil, en tjänst som tillhandahålls av samma sajt tillsammans med en rad olika partners som Kia, Land Rover, Jaguar och många fler. När du väljer tjänstebil är det bland annat viktigt att ta hänsyn till dina behov både i tjänsten och privat.

 

Andra tjänster som erbjuds på Bytbil är möjlighet att läsa på om olika verkstäder runt om i Sverige samt att ta direktkontakt med bilhandlare. Nyhetssidorna är är fyllda av artiklar om det allra senaste gällande nya bilkoncept, krocktester, retrobilar, provkörningar av nya bilmodeller och mycket mer. Det finns med andra ord en hel del att upptäcka på denna bilsajt på nätet.