CARFAX Business Blogg

Kontrollera registreringsnummer
SE
post-image

Varnar för orkanskadade bilar i Sverige

Under 2017 drabbades USA av kraftiga orkaner som Harvey och Irma. Enligt bilhistorikföretaget Carfax, i samarbete med sin partner Wayke, kan 2018 bli ett av de värsta åren för försäljningen av dessa fordon.

Visa mer
post-image

Undvik att er organisation drabbas negativt av saltvattenskadade usa importer

I augusti förra året drog orkanen ”Harvey” in med full kraft över den Amerikanska östkusten. Resultatet blev förödande och orsakade uppskattningsvis materialskador på någonstans mellan 2,7 – 4,9 miljarder dollar. Som en följd av detta förstördes över 1.000.000 personbilar som blev stående under saltvatten. Många förväntas komma till Sverige.

Visa mer

Kan du skriva en bilbeskrivning som säljer? Här är några förslag.

Alla era annonser på Blocket, Bytbil, Bilweb, och kommer snart till Wayke - och er egen hemsida erbjuder en stor ruta för att engagera köparen med ord. Dessa ”säljarbeskrivningar” kan lägga grunden för en köpares intresse för just din bil, men för att ta vara på denna chans behövs mer än att bara klippa och klistra en lista med fordonsspecifikationer. Lägg lite tid på att skriva en engagerande bil- och bilhandlarbeskrivning så kan det leda till betydligt fler kundleads.

Visa mer
upptäcker justerad mätarställning

Förbättra er annonspresentation

Carfax visar er några hjälpsamma tricks för att göra era annonser mer moderna och anpassade till dagens visuella media. Att erbjuda sannighetsenlig information och attraktiva bilder är det bästa sättet att dra till sig fler köpare. Se till att era online-annonser skiljer sig från de andra. Då detta skapar kundengagemang, påverkar köpbeslut och skapar fler säljmöjligheter.

Visa mer
salvage title

Information: vad är en ’salvage title’?

Det finns idag ett förvånansvärt stort antal begagnade importbilar ifrån USA med så kallade ’salvage titles’ på europeiska vägar. CARFAX förklarar nedan varför detta är ett allvarligt problem. Samtliga amerikanska stater har sina egna definitioner av innerbörden av innebörden ’salvage title’ och det är därför enklast att översiktligt sammanfatta vad begreppet går ut på.

Visa mer
begagnad elbil

Guide: tänk på detta vid köp av en begagnad elbil

Det har länge varit dyrt att köpa elbil. Inköpspriset har för många varit det störta hindret, tillsammans med för få laddningsstationer i landet. För även om elbilar är billigare i längden än fossildrivna fordon, har många svårt att komma över den mer svidande prislappen.

Visa mer
begagnad elbil

Den moderna bilköparen: hur teknologi förändrat hur man köper bilar

I dagens ständigt uppkopplade värld har sättet världens invånare handlar förändrats drastiskt. Detta gäller likaväl kläder som begagnade bilar. Det traditionella sättet, att besöka ett flertal bilhandlare och därigenom hitta fordonet som passar dig bäst, med hjälp av några vältaliga och väldigt hjälpsamma säljpersoner och sedan pruta dig till rätt pris, håller på att försvinna helt och hållet.

Visa mer