CARFAX tips och guider för begagnade bilar

KONTROLLERA REGISTRERINGSNUMMER
SE

Se alla artiklar

Sälja bil privat på nätet?

Sälja bil privat på nätet?

Efter att du satt ett rimligt pris på din bil är nästa steg att få till den perfekta annonsen när du ska sälja bil. För att hjälpa dig att maximera dina säljchanser har CARFAX satt ihop en guide med de bästa tips du bör tänka på när du säljer din bil privat på nätet.

Visa mer
Fem funktioner som du måste ha i din nästa bil

Fem funktioner som du "måste" ha i din nästa bil

Vare sig ny eller begagnad finns det vissa saker vi förväntar oss i en bil, förutom de mest grundläggande förväntningar gällande pålitlighet, säkerhet och användbarhet. Dessa nya förväntningar är bekvämligheter som gör det möjligt att leva med en bil på lång sikt. Många av dessa bekvämlighetsartiklar var kostsam extrautrustning eller fanns till och med inte bara några år sedan. Nu för tiden hittar man många utav dem som standardutrustning.

Visa mer
upptäcker justerad mätarställning

Hur du upptäcker en justerad mätarställning

Bilar med justerade mätarställningar är tyvärr ett väl förekommande inom marknaden för begagnade bilar. En bil med en justerad mätarställning utgör en ökad risk för köparen då priset, funktionaliteten, restvärdet och trafiksäkerheten kan påverkas. Med rätt information kan man som kund skydda sig mot detta bedrägeri.

Visa mer
Vad är en salvage title

Information: vad är en ’salvage title’?

Det finns idag ett förvånansvärt stort antal begagnade importbilar ifrån USA med så kallade ’salvage titles’ på europeiska vägar. CARFAX förklarar nedan varför detta är ett allvarligt problem. Samtliga amerikanska stater har sina egna definitioner av innerbörden av ’salvage title’ och det är därför enklast att översiktligt sammanfatta vad begreppet går ut på.

Visa mer
billigaste bilarna köra

De billigaste bilarna att köra

Bilägare överrumplas ofta med fordonsunderhåll som snart uppgår till en stor summa under sin bils livstid. Förutom bilens inköpspris kommer saker som skatt, värdeminskning, försäkring, underhåll och service behöver tas i åtanke när man köper en bil. I denna artikel tar CARFAX en titt på fordonsunderhållskostnader och vilka bilar som är billigast att köra under en lång tid.

Visa mer
begagnad elbil

Guide: tänk på detta vid köp av en begagnad elbil

Det har länge varit dyrt att köpa elbil. Inköpspriset har för många varit den allra största nackdelen, tillsammans med för få laddningsstationer i landet. För även om elbilar är billigare i längden än fossildrivna fordon, har många svårt att komma över den mer svidande prislappen.

Visa mer
Äggarbyte för bil i Sverige

Ägarbyte för bil i Sverige

När du vill sälja eller köpa en bil behöver du och den andra parten anmäla ett ägarbyte till Transportstyrelsen. CARFAX guidar dig genom denna process och tar även upp den viktigaste informationen rörande ägarbyte.

Visa mer
Så kontrollerar du däcken på en begagnad bil

Så kontrollerar du däcken på en begagnad bil

Det kan vara lätt att glömma, men att kontrollera däck på en begagnad bil är ett viktigt steg i förhandlingsprocessen. Däck är inte den dyraste delen att byta ut på ett fordon, men de kan ofta ge en indikation på om den tidigare ägaren tog hand om bilen ordentligt eller inte. De kan även identifiera dolda problem hos bilen. Med denna video visar CARFAX vad du ska leta efter när du kontrollerar däcken på en begagnad bil.

Visa mer

Eller läs mer om: ägarhistorik, bils servicehistorik, köpa begagnad bil , sälja bil , bilvärdering, importerade begagnade bilar från usa