CARFAX och Blocket samarbetar på marknaden för begagnade bilar

CARFAX samarbetar med marknadsplatsen Blocket, en sajt som erbjuder köp- och säljannonser över hela landet. Här finns mängder av begagnade bilar och allt annat man kan tänka sig till salu. Blocket, som lanserades 1996, har idag runt fem miljoner besökare per vecka, och hela 98 procent av Sveriges befolkning känner till sajten.

 

 • Drygt sju av tio svenskar har köpt eller sålt något på Blocket.

 • En fjärdedel av allt som privatpersoner annonserar ut på Blocket säljs i snitt redan inom ett dygn. Sex av tio saker säljs inom en vecka.

 • Det totala värdet på det som annonserades på Blocket år 2016 var 616 miljarder SEK.

 

Sajten är inte bara populär i Sverige där Blocket idag är en självklar del i många svenskars köpvanor. Konceptet har dessutom exporterats internationellt till över 40 länder.

Idag är CARFAX del i Trygg Affär

Blockets nya Trygg Affär-program är utvecklat för att göra köp av bilar via Blocket, både för köpare och för säljare, så tryggt som möjligt. För att hjälpa köpare att känna sig mer trygga genom hela bilaffären listar Blocket sina 3 viktigaste och bästa tips för säkrare bilaffärer, varav ett tips är att kolla upp CARFAX-rapporten för bilen. Du kan läsa mer om hur CARFAX är en del av Blockets Trygg Affär-program här.

Därför samarbetar CARFAX och Blocket

I takt med att marknaden för begagnade bilar växer har även behovet av att hitta sätt att kontrollera att de bilar som köps och säljs motsvarar det som utlovas i annonserna ökat. Oberoende och tillförlitlig fordonshistorik kan hjälpa köpare att försäkra sig om att bilarna till försäljning inte har dolda fel eller genomgått större reparationer. Med hjälp av fordonshistorik från CARFAX kan köpare av begagnade bilar försäkra sig om att bilen som listas till försäljning motsvarar förväntnigarna och priset. Du kan läsa mer om samarbetet mellan CARFAX och Blocket här.

 

För dig som köpare

Idag finns direktlänkar till CARFAX-rapporter för de bilar som är listade till försäljning på Blocket - detta för att du som köpare snabbt ska kunna få tillgång till fordonshistoriken. En fordonshistorikrapport från CARFAX ger dig viktiginformation som du kan använda när du bestämmer dig för att titta närmare på en bil till salu.

 

För dig som säljare

Du som säljer din bil på andrahandsmarknaden online vill givetvis få ditt fordon sålt så snabbt som möjligt. Med hjälp av CARFAX-rapporten ser de som är intresserade av din bil att du inte har något att dölja, vilket kan skapa förtroende hos potentiella köpare. Detta ger dig möjlighet att sälja din bil fortare jämfört med om du inte skulle ha informationen tillgänglig. Hänvisa gärna till fordonsrapporten för att på så sätt visa att ditt fordon är i det skick som du påstår att det är i din annons.

Begagnade bilförsäljare som är medlemmar i CARFAX Advantage Dealer-programmet

Idag kan bilhandlare som säljer begagnade bilar bli CARFAX Advantage Dealer vilket innebär att de erbjuder gratis CARFAX-rapporter för alla bilar som finns listade till försäljning på Blocket. Med andra ord kan försäljaren redan i annonsen erbjuda potentiella köpare opartisk fordonshistorik för bilarna som annonseras och detta ger köparen möglighet att kolla upp om bilen motsvarar förväntningarna. Detta ger ett ökat förtroende mellan köpare och säljare, och visar på transparens hos bilhandlaren - att vara helt öppen och ärlig om bilens nuvarnade skick visar att bilhandlaren inte har någonting att dölja. Du kan läsa mer om vårt CARFAX Advantage Dealer-programhär.

Mängder av bilannonser på Blocket

På Blocket finns mängder av bilannonser, både för köpare och säljare. Du som är intresserad av att köpa en begagnad bil kan enkelt söka upp den modell och det bilmärke du är intresserad av. Dessutom kan du lätt och smidigt filtrera sökningen efter önskad prisnivå och andra sökkriterier.

Blocket har så kallade listing sites, något som kan underlätta för köpare som är på jakt efter något specifikt. Där kan köpare klicka sig fram till rätt bilmärke, och även anpassa sökningen efter landsdel, län och stad. Detta ska hjälpa dig som köpare att snabbt och enkelt hitta det du söker. Under katergorin ”Fordon” kan du välja mellan:

 

 • Bilar

 • Husvagnar & husbilar

 • Lastbil, truck & entreprenad

 • Bildelar & biltillbehör

 • Mopeder & A-traktor

 • Skogs- & lantbruksmaskiner

 • Båtar

 • Motorcyklar

 • Snöskotrar

 • Båtdelar & tillbehör

 • MC-delar & tillbehör

 • Snöskoterdelar & tillbehör

 

Annonsörerna som listas är både privatpersoner och företag och det går snabbt att filtrera din sökning efter senast tillagd eller billigast. Du skapar enkelt en bevakning på en särskild sökning, till exempel ”Nissan Almera” eller”Volkswagen Polo 1,4 16v” beroende på  vad du är ute efter. När en annons med dessa ord publiceras får du en mailnotis.