CARFAX och Bilweb samarbetar på marknaden för begagnade bilar

För dig som ska köpa bil

När det är dags söka efter fordon på Bilweb kan du filtrera din sökning efter den bilmodell eller det bilmärke du är intresserad av. Därefter kan du ange en ungefärlig prisnivå som passar din budget. Du kan även utgå från din ort, och till exempel välja att se vilka bilar som finns till salu i din närhet. För enkelhetens skull kan du även välja att gå direkt in på de största eller populäraste bilhandlarna i Sverige. Flest anslutna bilhandlare finns i Stockholm, följt av Göteborg och Örebro.

CARFAX samarbetar med Bilweb, en digital marknadsplats för både nya och begagnade bilar. Sajten har funnits sedan 1996 och har kommit till att bli en av Sveriges mest välbesökta bilsajter.

På Bilweb kan enkelt söka efter begagnade bilar som finns till salu hos betrodda och anslutna bilhandlare. Förutom personbilar hittar du transportfordon, husbilar, husvagnar och motorcyklar till salu på sajten. Målet är att skapa en trygg och hederlig bilmarknad med fokus på öppenhet. Fördelarna med Bilweb är bland annat att:

 

 - Alla anslutna bilhandlare är seriösa

 - De begagnade fordonen är testade och har varudeklaration med testprotokoll

 - Garanti genom konsumentköplagen gäller

 - Bilarna som säljs har ingen obetald skatt eller avgift kopplade till sig 

 - Fordonen är inte pantsatta eller har skulder kopplade till sig

 

Förutom annonser på bilar som säljs och köps finns det gott om användbar och nyttig information på sajten, vilket underlättar för både köpare och säljare.

För dig som säljer bil

På Bilweb kan du som vill sälja ditt fordon lägga upp en annons och få ett prisförslag av bilhandlare inom 1-3 dagar. Att sälja bilen till en ansluten bilhandlare är både tryggt och enkelt, oavsett om du som säljer är privatperson eller om du säljer via ett företag.. Du slipper alla risker som finns förknippade med att sälja bilen privat och kan till och med sälja ditt fordon anonymt. Kort sagt lägger du endast in din bil via tjänsten och låter bilhandlarna göra jobbet genom att kontakta dig. Du som privatperson väljer sedan själv om och när du vill sälja, helt utan förpliktelser. 

Bilauktioner för samlarbilar

På Bilweb kan du även titta på bilauktioner och ropa in objekt som är ute till försäljning. Här är formen hos fordonet noga beskrivet med avseende på tekniskt skick, interiör- och exteriörmässig kondition och helhetsmässigt intryck. På auktionerna säljs veteranbilar, entusiastbilar och sportbilar till svenska och internationella samlare. Du kan både köpa och sälja bil här.

CARFAX fordonsrapport ger dig viktig information

Även om köpare i många fall har god kunskap om fordon är det viktigt att vara öppen med skicket redan vid första kontakten för att skapa förtroende och tillit till köparen. Var ärlig om bilens skick och historik, erbjud de potentiella köparna en CARFAX-rapport så sparar du tid för både dig själv och köparen.

 

Få reda på eventuella fel

Eftersom CARFAX samarbetar med Bilweb finns det tillgängliga fordonrapporter för alla fordon till salu. För att få ut mer än grundläggande teknisk data - som årsmodell och registreringsdatum - rekommenderar vi att ta en titt på informationen från CARFAX-rapporten med information om mätarställningsavläsningar, besiktningshistorik och mycket mer.   

De försäljare av begagnade bilar som gått med i CARFAX Advantage Dealer-programmet kan i sina annonser direkt på sajten erbjuda köpare en titt i CARFAX-rapporten.