CARFAX och Bilpriser.se samarbetar på marknaden för begagnade bilar

Bilpriser.se är en sajt där du kan värdera i princip vilken bil som helst. Varje bilmodell har en helt unik värdeminskningskurva, och det kan vara till stor fördel att hålla sig uppdaterad kring en bils värde - vare sig du är på gång att köpa eller sälja ett fordon. 

Tjänsten Bilpriser.se är helt gratis för privatpersoner och tar bara några sekunder att använda. På sajten finns dagsaktuella värderingar av över 15 000 bilmodeller och mer än 200 000 olika modeller.

Faktorer som påverkar totalkostnaden för en bil är bland annat:

 

- Ålder

- Mil

- Slitage

- Utrustning

- Konjunktur

- Politiska beslut

- Försäkring

- Service

- Bränsleförbrukning

 

På Bilpriser.se sker årligen över 18 miljoner bilvärderingar, Sajten är del av KVD-koncernen, där mer än 26 000 personbilar varje år säljs genom nätauktioner till köpare i både Sverige och utomlands. Informationen från dessa försäljningar bildar en gedigen och pålitlig källa till Bilprisers bilvärderingar.

Håll dig uppdaterad kring din bils värde

Genom att  ange ett registreringsnummer på hemsidan eller i appen kan du snabbt ta reda på värdet på  ditt eget fordon, eller på ett fordon som du funderar på att köpa. Om du anger  miltal,utrustning och bilmodell bidrar det till att göra värderingen säkrare. Med dagsaktuell försäljningsstatistik, mångårig erfarenhet av fordonsvärdering samt prognoser och trender sätter Bilpriser.se snabbt korrekt pris på den bil du anger registreringsnumret för. Detta kan leda till att du kan känna dig trygga på markaden för begagnade bilar och ger dig ett underlag i prisförhandlingar – både när du säljer eller köper bilar. . De bilmärken som i dagsläget är mest frekvent värderade på sajten är:

 

 - Volvo

 - Volkswagen

 - BMW

 - Audi

 - Mercedes

CARFAX fordonsrapport säkerställer priset

Bilpriser.se samarbetar med CARFAX. I kombination med värdering från Bilpriser.se kan fordonshistorik från CARFAX ge dig en ytterligare säkerhet i samband med att en bils värde uppskattas. Ju mer du vet om ett begagnat fordon, desto större chans har du att göra ett bra köp.

 

I en fordonsrapport från CARFAX finns information för varje enskilt fordon, inte bara för bilar registrerade i Sverige utan även importerade fordon från USA. Detta kan hjälpa dig i din bedömning om huruvida ett pris är rättfärdigat. Kanske finns det tidigare skador och dolda fel på ett fordon. Dessa kan vara skäl för att justera priset – med en CARFAX-rapport har du tydligare och klara bevis. Genom att både värdera bilen du är intresserad av på Bilpriser.se och göra en fordonskoll på CARFAX har du ordentligt med underlag att använda i en prisförhandling.

Användbar information om olika bilmärken

På Bilpriser.se finns det förutom bilvärderingstjänster även mycket generell information att använda sig av. Om du är intresserad av ett särskilt bilmärke har sajten utförlig info om i princip alla bilmärken som finns ute på marknaden. Det hjälper dig att hålla koll på vad som utmärker olika märkenKlickar du in dig på till exempel ”Jeep” kan du läsa att detta bilmärke är det äldsta SUV- och terrängmärket i världen och att bilproduktionen startade som ett led i att bidra med tåliga fordon till de allierade under andra världskriget. Om du vill läsa mer om ”Renault” kan du i stället läsa dig till att detta bilmärke har en historia av bilproduktion sedan 1897 och att modeller som Megane och Clio fortfarande har gott rykte på marknaden för begagnade bilar.

En matnyttig nyhetssida med det senaste inom bilvärlden

På nyhets- och artikelsidan som tillhör Bilpriser.se går det att läsa om allt från dieseldebatten i Sverige till fördelar och nackdelar med att köpa en begagnad bil. Här uppdateras det ständigt med nyheter rörande bilar och bilmarknaden. Ett tips för dig som funderar på att sälja din bil är att läsa inlägget som ger flera tips på vad du ska göra och hur du ska tänka för att lyckas sälja ditt fordon till högsta möjliga pris. Det går även att läsa om de pärlor till bilar som tillverkades under 1990-talet och som vi alla önskar att vi ägde än i dag.