Kontrollera registreringsnummer
SE

Nästan 30% av alla begagnade bilar i Sverige har minst en risk!

Ska du köpa en begagnad bil? Kolla upp bilens bilhistorik direkt med CARFAX! Vår ambition är att du som blivande bilägare ska kunna fatta säkra och trygga köpbeslut med hjälp av en snabb och oberoende fordonskoll på nätet. Med CARFAX kan du kolla upp biluppgifter för alla begagnade bilar i Sverige med bara ett par klick!

Se dolda fel och bilhistorik

 
En av de vanligaste sorterna av fordonsbedrägeri på den begagnade bilmarknaden är manipulerade mätarställningar. Du kan kolla upp registreringsnummer med CARFAX för att vara säker på att mätarställningen inte är avvikande på bilen du är intresserad av. I en CARFAX-rapport kan du kontinuerligt följa mätarställningsavläsningar som gjorts, till exempel i samband med besiktningar, och försäkra dig om att den mätarställning som försäljaren rapporterar stämmer.
 
CARFAX-rapporten innehåller kontinuerlig information om när och var bilen genomgått besiktning så att du som privatperson enkelt kan begära ut besiktningsprotokoll – allt för att du ska kunna göra en grundlig fordonskoll och försäkra dig om att bilen du är intresserad av lever upp till det som lovas.
 
Få reda på antalet tidigare ägare för bilen i fråga (av rättsliga skäl väljer vi att inte ge ut namnet på varken nuvarande eller tidigare ägare under några omständigheter). Däremot ges du utöver antalet ägare en tydlig överblick över när ägarbyten skett. Det kan vara svårt att få reda på hur en begagnad bil använts under sin livstid. CARFAX Fordonshistorik innehåller dessutom information om bilen i fråga någonsin använts som hyr-/leasingbil eller taxi.
 
När har bilen varit inne på service/reparation? Vad gjordes? Detta hittar du i CARFAX-rapporten. Om vi har ett samarbete med verkstaden i fråga hittar du komplett servicehistorik i din CARFAX-rapport. Här hittar du mer information om servicehistorik.
 
Även om det kan kännas otroligt förekommer det tyvärr att stulna bilar listas till försäljning i Sverige. Genom att kolla upp bilen med CARFAX kan du snabbt ta reda på om bilen är, eller någonsin har varit, rapporterad som stulen och på så sätt undvika att hamna i juridiska svårigheter.
 
Få reda på bilens härkomst - om det rör sig om en importbileller om bilen har historik som exporterad. För bilar från USA finns fullständig fordonshistorik, inklusive återkallelser, vattenskador och salvage-titlar, inkluderat gratis i din CARFAX-rapport.
 
Vid varje ägarbyte hittar du en uppdatering gällande bilskuld. Kolla skuld på bil med CARFAX-rapporten..
 
Få viktig information från bilregistret, som registreringsdatum, om bilen är på-/avställd, har en godkänd besiktning eller om skatten är betalad.
 
Kolla upp teknisk data för valfri begagnad bil snabbt och enkelt.
CARFAX Reports

Vad är CARFAX bilhistorik?

CARFAX biluppgifter samlar in stora mängder data, extraherar den viktigaste informationen om begagnade bilar i Sverige och sammanställer informationen till en lättläst rapport. Vill du försäkra dig om att din framtida bil är i gott skick? Kolla upp registreringsnummer för att göra en fordonskoll!

CARFAX vision är att förbättra den begagnade bilmarknaden genom att fungera som en oberoende källa av biluppgifter - till för både privatpersoner och bilhandlare. Ingen borde köpa en begagnad bil utan att ta hjälp av CARFAX bilhistorik – för en oberoende fordonskoll direkt på nätet.

CARFAX bilhistorik

CARFAX biluppgifter

Hur samlar CARFAX in biluppgifter?

CARFAX har byggt upp sin databas med över 14 miljarder fordonsuppgifter med hjälp av information från registreringsmyndigheter, polismyndigheter, serviceställen och verkstäder, Transportstyrelsen, bilhandlare, försäkringsbolag, besiktningsföretag och många fler. Vår vision är att förbättra den begagnade bilmarknaden genom att fungera som en oberoende källa för biluppgifter och fordonshistorik som kan hjälpa både privatpersoner och bilhandlare. Ingen borde köpa en begagnad bil utan att ta del av bilens historik!

Varför kolla upp en bil med CARFAX?

Vår ambition är att leverera oberoende fordonsuppgifter till framtida bilägare. I över 30 år har CARFAX hjälpt miljontals köpare av begagnade bilar världen över att fatta säkrare köpbeslut och undvika att köpa bilar med kostsamma och dolda problem. Genom att kolla upp en bil med CARFAX kan köpare få tillgång till avgörande biluppgifter som avslöjar om bilen i fråga lever upp till det som den säljande parten utlovat. Dessutom hjälper CARFAX bilhandlare världen över att bygga upp förtroende hos kunderna genom att sälja bilar som kontrollerats med CARFAX med gott samvete.

kolla upp en bil

4 anledningar varför du bör kolla upp en bil med CARFAX

Vi erbjuder dig unik fordonshistorik som hjälper dig att fatta bättre köpbeslut.

30 års erfarenhet och miljontals kunder världen över.

Vi har den största databasen för fordonshistorik och biluppgifter i Sverige.

CARFAX-rapporten är lätt att läsa och förstå för alla.

Populära bloggartiklar

10 steg för att hjälpa dig sälja din bil

10 steg: att sälja din bil

Om du är intresserad av att sälja din bil är tips på hur man snabbt och lätt får bilen sålt till bästa pris vara behjälpliga. Av denna anledning har CARFAX sammanställt en lista med 10 steg som ska hjälpa dig genom säljprocessen. Listan kan även fungera som en checklista som hjälper dig att undvika att begå några misstag när du säljer din bil!

Läs mer...
Kolla upp en begagnad bils servicehistorik

Kolla upp en bils servicehistorik

Det sägs ofta att man inte ska köpa en begagnad bil utan att känna till bilens servicehistorik. Men hur viktig är egentligen servicehistoriken? CARFAX kikar närmare på dessa frågor och reder ut hur viktig en bils servicehistorik verkligen är samt presenterar var du kan hitta komplett information om begagnade bilars servicehistorik.

Läs mer...
volkswagen buzz van

Folkabussen tillbaka - i modern tapping

Det stora snackisen Volkswagen ID Buzz fick ett varmt mottagande med sin klassiska Folkabussdesign. Med eldrift, uppkoppling och maximalt med utrymme är detta en perfekt familjebuss i ny tappning. Bussen börjar säljas 2022 och många är förväntansfulla. Denna bilmodell ska ha plats för hela åtta personer och vara delvis självkörande.

Läs mer...
kolla krockad bil

Importerade begagnade bilar: var försiktig!

Varje år importeras tusentals begagnade bilar från Europa och USA till Sverige – i synnerhet dyrare bilmärken från Tyskland och amerikanska sportbilar och pick-ups. Det är mycket viktigt för köparen i Sverige att försäkra sig om att det rör sig om en välfungerande och bra bil. För bilhandlare och importörer är det också viktigt att säkerställa att de importbilar man tar in är av god kvalitet.

Läs mer...

Våra partners

Vår ambition är att förbättra marknaden för begagnade bilar. Av denna anledning samarbetar CARFAX med Sveriges ledande bilportaler och erbjuder bilhistorik och fordonskoll direkt på våra partners sidor.

blocket
bilweb
bytbil
bilpriser
wayke

Ange registreringsnummer för att få reda på fordonsuppgifter för en bil

Kontrollera registreringsnummer
SE